Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Μια βραδιά με τον Μίμη Πλέσσα στην ΕΛΑΣΣΟΝΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Μια βραδιά με τον Μίμη Πλέσσα

Παρουσιάστρια η συνεργάτιδα του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Ευαγγελία Ράπτου

Με μια μοναδική συναυλία η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας, τιμά τον μεγάλο συνθέτη Μίμη Πλέσσα του οποίου η καλλιτεχνική και συνθετική δραστηριότητα καλύπτει τα τελευταία 60 χρόνια, όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Στο ξεχωριστό αυτό μουσικό γεγονός, που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Νεολαίας-Τουρισμού - Εθελοντισμού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Ελασσόνας και ο σύλλογος «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», θα είναι παρών ο Μίμης Πλέσσας. Θα ακουστούν μελωδίες όπου όλοι έχουμε αγαπήσει, σιγοτραγουδήσει και έχουν μείνει αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.Για το έργο του μεγάλου συνθέτη θα μιλήσει η διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ευαγγελία Ράπτου που είναι και συνεργάτης του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ.Το μεγάλο αυτό μουσικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Απριλίου και ώρα 20.30 στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» και συνοδοιπόροι θα είναι: η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας, οι σολίστ στο τραγούδι Μανώλης Χατζημανώλης και Ευλαμπία Ντούλα.Την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Δημήτρης Τσιαβές, ο οποίος έχει την επιμέλεια και την ενορχήστρωση του προγράμματος.Ο Μίμης Πλέσσας, γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα μαθητικά του χρόνια υπήρξε ο πρώτος σολίστ του πιάνου στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Με το κουαρτέτο και τις ορχήστρες του συνεργάστηκε με όλους τους τότε διάσημους τραγουδιστές (Δανάη, Μαρούδας, Μόλυ, Παναγόπουλος, Νινή Ζαχά, Τζίμυ Μακούλη κλπ).Νεαρός πιανίστας ακόμα τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του πανεπιστημίου Minnesota το 1951 και την επόμενη χρονιά ανεδείχθη πέμπτος κατά σειρά πιανίστας στις ΗΠΑ. Από το 1952 ασχολήθηκε με τη σύνθεση κα διακρίθηκε έξι φορές στη χώρας μας, και επτά φορές διεθνώς (Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Βέλγιο, Παρίσι, ΗΠΑ, Τόκιο, και Αλτο Μόντε της Ιταλίας).Ανακάλυψε ή καθιέρωσε με τα τραγούδια του πολλούς σήμερα διάσημους τραγουδιστές και ηθοποιούς (Ζωή Κουρούκλη, Νανά Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιοβάννα, Μαρινέλα, Κουμιώτη, Γιάννη Βογιατζή, Φώτη Δήμα, Γιάννη Πουλόπουλο, Τόλη Βοσκόπουλο, Στράτο Διονυσίου κλπ).Δούλεψε για το θέατρο και τον κινηματογράφο στον ψυχαγωγικό, τον κλασικό αλλά και στον προοδευτικό τομέα κάθε είδους και έλαβε ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις (Παρίσι, Εδιμβούργο, Αλτο Μόντε, Ουάσινγκτον, Κάρλοβι Βάρι).Έχει γράψει μουσική για 104 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις. Διεύθυνε με έργα του τις μεγαλύτερες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο. Τιμήθηκε επανειλημμένα με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους ενώ το έργο του " Ο Δρόμος" (στίχοι Λ. Παπαδόπουλου) κατέχει αναμφισβήτητα την πρώτη θέση στην Ελληνική Δισκογραφία.
Έχει τιμηθεί από δεκάδες φορείς, τόσο για το έργο του όσο και για την γενικότερη προσφορά του στον πολιτισμό.
Θα γίνεται προπώληση εισιτηρίων, στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.
Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. στηρίζει αυτή την αξιόλογη εκδήλωση στην οποία τιμάται ένας παλιός και διαχρονικός φίλος του Φεστιβάλ Ολύμπου και διανθίζεται από τον εκφραστικό λόγο της Ευαγγελίας Ράπτη που αποτελεί επίλεκτο μέλος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.