Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Εκδρομή Κατηχητικών ενορίας Αγ. Χριστοφόρου και Ευθυμίου στα Άγια Μετέωρα

Την Τετάρτη 15 Απριλίου τα κατηχητικά τμήματα της ενορίας μας Αγ. Χριστοφόρου και Ευθυμίου πραγματοποίησαν την ετήσια εκδρομή τους. Αυτήν την χρονιά βρέθηκαν στα Μετέωρα και
συγκεκριμένα στην Ιερές Μονές Βαρλαάμ και Αγ. Στεφάνου. Ξεκίνησαν από τον Ιερό Ναό το πρωί της ημέρας και έφτασαν, μετά από μια μικρή στάση, στην Ι.Μ. Βαρλαάμ.
Εκεί αφού τα παιδιά κεράστηκαν από την επιτροπή του Ιερού Ναού και απόλαυσαν το μαγευτικό τοπίο των τριγύρω βράχων ανέβηκαν στην Ιερά Μονή και εκεί προσκύνησαν εντός του Ιερού Ναού και ξεναγήθηκαν από τον ιεροδιάκονο π. Παχώμιο αδελφό της Ιεράς Μονής που τους έκανε και μία σύντομη ιστορική αναδρομή για την ιστορία της Ιεράς Μονής.
Στην συνέχεια μετά από το δίωρο προσκύνημα εκεί κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή του Αγ. Στεφάνου όπου εκεί τους περίμενε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης  Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
Αφού τα παιδιά έλαβαν τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου με τον οποίον αντάλλαξαν Αναστάσιμες ευχές επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο.
Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν λίγο έξω από την Καλαμπάκα προς τα Τρίκαλα σε έναν πολύ όμορφο και καλά οργανωμένο τόπο αναψυχής όπου τα παιδιά έπαιξαν με όλη τους την ενέργεια.
Κατά την 4η εσπερινή κατευθύνθηκαν προς την βάση τους.
Να σημειωθεί ότι την εκδρομή συνόδευαν οι Ιερείς του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Σωκράτης Ξενίδης και ιερομόναχος π. Φιλάρετος Μπαϊράμης καθώς και οι κατηχήτριες τους δεσποινίδες Μαγδαληνή Ξενίδου και Όλγα Βαϊνά και ο κ. Γεώργιος Μίχος υπεύθυνος της νεανικής εστίας της ενορίας μας.

http://agiosxristoforosnaos.blogspot.gr/