Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

 Το Σάββατο 14 Μαρτίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης πραγματοποιήθηκε Σύναξη Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με την παρουσία
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Η Σύναξη Κατηχητών άρχισε στο Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου, με την τέλεση της Τριθέκτης, ασματικής ακολουθίας της Μεγάλης Σαρακοστής που ανήκε στο αρχαίο ενοριακό τυπικό. Σε όλους δόθηκε λειτουργικό βοήθημα με το κείμενο της Ακολουθίας, για ενεργό συμμετοχή. Μετά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος, αφού εξήγησε θέματα σχετικά με την Τριθέκτη, καλωσόρισε τους κατηχητές, τους ευχαρίστησε για την κατηχητική διακονία που προσφέρουν και τους ενίσχυσε στις πνευματικές προσπάθειες που καταβάλλουν. Επίσης, αναφέρθηκε σε δράσεις που προγραμματίζονται προσεχώς.


Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας και Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, ο οποίος ομίλησε στα πλαίσια του Προγράμματος Επιμόρφωσης Κατηχητών.

Ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος, ενημέρωσε για επιμέρους θέματα σχετικά με την κατήχηση, προέβη σε ανακοινώσεις και παρέδωσε εποπτικό υλικό. Τέλος, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος του Επισκόπου και των κληρικών με τους κατηχητές και τις κατηχήτριες.

Η Σύναξη Κατηχητών εντάσσεται στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ την ευθύνη διοργανώσεως ανέλαβε το Γραφείου Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος».