Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ – ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: 68 – 73

Είναι φορές που από μόνη της η εμπειρία και η ικανότητα δε αρκούν για τη νίκη. Χρειάζεται και η ψυχή. Η ομάδα του Βατανιακού τα είχε όλα στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της
Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα του Κιλκίς. Ο αγώνας είχε το χαρακτήρα “ο θάνατός σου, η ζωή μου”, αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν απεγνωσμένα τη νίκη για να αποφύγουν τις περιπέτειες του υποβιβασμού.Η ένταση, η οποία είχε οξυνθεί το διάστημα της αναβολής του παιχνιδιού, προκάλεσε πολλά λάθη και για τις δύο ομάδες. Οι πολλοί θεατές που ήρθαν στο γήπεδο, έβλεπαν τους παίκτες να εκνευρίζονται εύκολα, να φωνάζουν, να χτυπούν, αλλά διέκριναν και το πάθος τους, τη θέληση για νίκη και τη διάθεση τους για αυτοθυσία. Το παιχνίδι με λίγα λόγια δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά ήταν σίγουρα μια μάχη ψυχής και ικανότητας.
Οι γηπεδούχοι από το πρώτο δεκάλεπτο είχαν το προβάδισμα στο σκορ, με τους πρώτους 6 πόντους να έρχονται με τρίποντα. Ο Βατανιακός έψαχνε να βρει τα πατήματά του, αλλά έδειχνε να δυσκολευόταν να βρει λύσεις κι έτσι μετά τα πρώτα 10 λεπτά το σκορ έδειχνε 19-13. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό γνώριμο. Λάθη, γκρίνιες προς τους διαιτητές, αλλά και μεταξύ των παικτών. Οι Κατερινιώτες έδειξαν ότι δε θα τα παρατήσουν εύκολα. Στα τρία τρίποντα των Μανουσαρίδη και Σιδηρόπουλου (Αετός Κιλκίς), απάντησε ο Βουτσακόπουλος δύο φορές με τον ίδιο τρόπο. Το ημίχρονο έληξε με 36-30. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο συγκεντρωμένοι, παρά το    -6. Πάλεψαν και έδειξαν ότι θέλουν τη νίκη. Το πρώτο καμπανάκι χτύπησε με τρίποντο του Κωστόπουλου που ισοφάρισε για πρώτη φορά  στο 46-46, ενώ το σύνθημα για τη νίκη το έδωσε ο Ακερμανίδης με τρίποντο στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, δίνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στον Βατανιακό (49-51).  Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι πιο απειλητικοί παίκτες του Κιλκίς είχαν φορτωθεί με φάουλ ή είχαν ξεμείνει  από δυνάμεις. Η αδυναμία τους αυτή εκφράστηκε με φωνές και επιθέσεις που προκάλεσαν δύο αποβολές, των Τσελέκη και Μανουσαρίδη. Οι παίκτες του Φ. Τσαϊτουρίδη εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και οδήγησαν την ομάδα της Κατερίνης σε μία πολύ σημαντική νίκη.
Για τους νικητές πρωταγωνιστής για άλλο ένα παιχνίδι ήταν ο Μπαλαρμάς Αν. που πέτυχε 24 πόντους και συνεβαλε σημαντικά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Από τον Αετό  διακρίθηκαν οι Σιδηρόπουλος και Τσελέκης.
Δύσκολο το παιχνίδι για τους διαιτητές (Μελανίδης Μ. και Χατζηχαρίσης Σωκρ.), που μάλλον φάνηκαν ανεπηρέαστοι και κράτησαν τις ισορροπίες.
Τα δεκάλεπτα 19-13, 17-17, 13-21, 19-22
ΚΙΛΚΙΣ (Κούτρης): Βασιλειάδης, Νταμοτσίδης, Φιλιππίδης 2, Βαϊτσούδης 4, Μανουσαρίδης 12(2), Ιωαννίδης 9(1), Πατσάρας 3(1), Σιδηρόπουλος 23(3), Τσελέκης 15,

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Τσαϊτουρίδης): Κοτσιμπέλης 7(1), Κανακίδης 4, Κωστόπουλος 3(1), Μπαλαρμάς 24, Βουτσακόπουλος Αν. 13(2), Βασιλειάδης, Φελεκίδης 2, Μεσσολογγίτης, Βαρβούτης 2, Πόσιος 7, Μαχαιρίδης, Ακερμανίδης 11(1).