Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΠΛΟΥΣΙΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ ΤΟ 2014

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ
Με την παρουσία δεκάδων μελών του, το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, παρουσίασε
την Κυριακή το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στην Κονταριώτισσα,  τον απολογισμό της δράσης του  στο 2014, καθώς και τον προγραμματισμό του, για το 2015.
Η συνέλευση άνοιξε με χαιρετισμό της προέδρου Μαρίας Γκριμούλα, για να ακολουθήσει ο απολογισμός δράσης από τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Γρηγόρη Παπαχρήστο.  Τον οικονομικό απολογισμό παρουσίασε ο ταμίας Βασίλης Σακούλας, ενώ την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής κατέθεσε η πρόεδρος της, Νατάσα Βασιλείου.
Ιδιαίτερα πλούσιο χαρακτήρισαν τον απολογισμό τα μέλη της συνέλευσης, μετρώντας 21 εκδηλώσεις σε ένα χρόνο. Η Ορχήστρα Νέων ήταν και αυτή τη χρονιά ο μεγάλος πρωταγωνιστής, πραγματοποιώντας σπουδαίες συναυλίες στην τηλεόραση, στο Μέγαρο Μουσικής και σε πολλά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, με μεγάλη επιτυχία. Αναφορά επίσης έγινε στα σεμινάρια ψηφιδωτών που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, καθώς στο μουσικό αφιέρωμα στην πόλη της Κατερίνης με την παραδοσιακή ορχήστρα και τη χορωδία. Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η αναφορά στην παρουσίαση σημαντικών βιβλίων.
Ανακοινώθηκε τέλος από την πρόεδρο Μαρία Γκριμούλα, ότι και για το 2015 δάσκαλος και μαέστρος της ορχήστρας θα είναι ο Νίκος Πατρής, ενώ τη διδασκαλία της χορωδίας αναλαμβάνει  η μουσικός  Φιλιώ Σέρβου.
Μετά την ομόφωνη έγκριση του απολογισμού από το σώμα της συνέλευσης, το Δ.Σ του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, βράβευσε δύο από τα μέλη του που διακρίθηκαν το 2014 στα γράμματα και τις τέχνες. Πρόκειται για τη συγγραφέα Γεωργία Κακαλοπούλου, που πρόσφατα παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Μελωδία στη θύελλα» και τον ποιητή Θάνο Κόσυβα για την έκδοση της ποιητικής του συλλογής «Μεσημβρινοί»
Την συνέλευση συντόνισε με επιτυχία ο Τάκης Μουτάφης, με γραμματέα τη Σμαρώ Αγαθόγλου.

Τίμησαν με την παρουσία τους την συνέλευση οι αντιδήμαρχοι του δήμου Δίου-Ολύμπου, Θανάσης Καλαϊτζής και Διονύσης Φόλιος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοί Μαρία Τσιμήτρη και Νίκος Λαπάτσης,  επίσης και η πρόεδρος του Τ.Σ Κονταριώτισσας Παρασκευή Νάτσιου.  Τον βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο, εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Χρήστος Τζιμόπουλος.