Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Για τα πρακτικά: Παρανομίες διετίας 2012-2014, όπως τις κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ

Άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 24.05.2014 στην εφημερίδα “Η Αυγή” :
“Η Μαύρη Βίβλος της Ντροπής” της διακυβέρνησης Σαμαρά: Πώς μετέτρεψαν τη Βουλή σε πλυντήριο σκανδάλων

Ανθολογία των διατάξεων της ντροπής, που τα τελευταία δύο χρόνια μετέτρεψαν το κοινοβούλιο σε πλυντήριο σκανδάλων και νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών και αποδεικνύουν την ονειδιστική κυβερνητική λειτουργία που παραβιάζει την δημοκρατική νομιμότητα και παραδίδει τα δημόσια αγαθά και περιουσία σε ιδιωτικά συμφέροντα, περιλαμβάνει η “Μαύρη Βίβλος” που παρουσίασε η επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Πρόκειται για ένα χρήσιμο “εργαλείο” πληροφόρησης, εγρήγορσης των πολιτών, που όπως σημείωσε η βουλευτής είναι η απάντηση στην “νοθευμένη, λειψή και παραποιημένη ενημέρωση από ΜΜΕ που διαπλέκονται με την κυβερνητική εξουσία γιατί κάποιοι θέλουν τους πολίτες ανενημέρωτους επειδή τους θέλουν ανενεργούς”.
Στην Μαύρη Βίβλο περιλαμβάνονται οι περίπου 90 ποινικές δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στο κοινοβούλιο από τον Ιούνιο του 2012 κατά υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. ανάμεσά τους και η δικογραφία για το μνημόνιο), οι οποίες όχι μόνο “αραχνιάζουν” στα συρτάρια, αλλά επιπλέον ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης αρνείται να δώσει αντίγραφα στους βουλευτές.
Το ντοκουμέντο της ντροπής περιέχει επίσης και τις τρεις προτάσεις για σύσταση εξεταστικής επιτροπής (για τις ευθύνες υπάγωγής της χώρας στο μνημόνιο, για την ΕΡΤ και για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων) οι οποίες ερευνώνται μεν από την δικαιοσύνη ωστόσο την διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών αρνήθηκαν στη Βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.
Η κυβέρνηση επίσης, μέσω της Βουλής προώθησε δεκάδες ντροπιαστικές διατάξεις για αμνήστευση, ασυλία και ατιμωρησία προσώπων που ελέγχονται ή πρέπει να ελεγχθούν από την δικαιοσύνη με ενδεικτικές περιπτώσεις τους τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια στα κόμματα και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τα μέλη των διοικήσεων των ΔΕΚΟ που αποκρατικοποιούνται, τα πρόσωπα που ενέχονται σε υποθέσεις μιζών και διαφθοράς του πρώην διαχειριστή της ΕΡΤ αλλά και των φορολογικών διευκολύνσεων που παρείχε σε καναλάρχες, εφοπλιστές και καταθέτες της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.

24 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Την ίδια στιγμή, η κοινοβουλευτική διαδικασία καταρρακώθηκε και το Σύνταγμα “κουρελιάστηκε” καθώς η συγκυβέρνηση μέσα σε μία διετία πέρασε 24 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Μία εξ αυτών μάλιστα, που αφορούσε το “μαύρο” στην ΕΡΤ, δεν έχει κυρωθεί μέχρι σήμερα από τη Βουλή, ενώ ήδη η Δικαιοσύνη έχει κρίνει άκυρες τις απολύσεις των εργαζομένων και έχει διατάξει την επαναπρόσληψή τους.
Κι ενώ η συγκυβέρνηση θεωρεί ως “εχθρούς” τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής, τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και τους εκπαιδευτικούς, στέλνοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, δεν δίστασε να προχωρήσει στην παράδοση των δημόσιων αγαθών και περιουσίας στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Στη “Μαύρη Βίβλο” αναφέρονται ενδεικτικά:
* Ο “φωτογραφικός” διαγωνισμός εκχώρησης του ψηφιακού φάσματος στην Digea για μια 15ετία με υπολογιζόμενη ζημία του Δημοσίου ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.
* Η χαριστική σύμβαση παράδοσης του Ελληνικού.
* Η σκανδαλώδης σύμβαση για τον ΟΠΑΠ που παραχωρήθηκε στον πρωθυπουργικό φίλο Δημήτρη Μελισσανίδη.
* Οι συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους και η εκποίηση “φιλέτων” του Δημοσίου με όργανα εκτέλεσης το ΤΑΙΠΕΔ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μέλη των οποίων είναι υπόλογα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εν αρχή ην η Siemens

Τα πρώτα δείγματα γραφής για τη δημοκρατική και συνταγματική εκτροπή που θα ακολουθούσε, η συγκυβέρνηση τα έδωσε ήδη από τον Αύγουστο του 2012, όταν αποπειράθηκε να αναβιώσει τον άκυρο συμβιβασμό με τον γερμανικό κολοσσό, με βάση τον οποίο το Δημόσιο παραιτούνταν από τις αξιώσεις του που υπερέβαιναν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ και δεσμευόταν να του παράσχει πιστοποιητικά διαφάνειας! Τελικά, ο επονείδιστος συμβιβασμός υπογράφηκε εκπρόθεσμα από τον Γ. Στουρνάρα, παραμονές της επίσκεψής του στην Γερμανία, ενώ με μεταγενέστερη ρύθμιση δόθηκαν εργαλεία απόσεισης ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα που ελέγχονται για το σκάνδαλο…
Το σκάνδαλο της Siemens ωστόσο ήταν μόνο η αρχή, ενώ πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η κυβερνητική μεθόδευση για την αποποινικοποίηση και την παραγραφή μιζών εκατομμυρίων ευρώ με διατάξεις στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο Μαρτίου – Απριλίου 2014, το οποίο έφτασε άρον άρον στη Βουλή και μάλιστα εμφανίστηκε ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους δανειστές.
Πρόκειται για τις διατάξεις εκείνες με τις οποίες μετατράπηκαν από κακουργήματα σε πλημμελήματα τα αδικήματα της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου “αν δεν αντίκεινται στα καθήκοντά του”! Στην πραγματικότητα, οι ρυθμίσεις “ξέπλεναν” από τυχόν ποινικές ευθύνες τους διεφθαρμένους και τους επίορκους με το αστείο πρόσχημα των “διεθνών δεσμεύσεων”…

Ασυλία για υπευθύνους

Στη “Μαύρη Βίβλο” επίσης περιλαμβάνονται 9+3 “ιστορίες κοινοβουλευτικού ξεπλύματος τετελεσμένου και σε απόπειρα” σχετικά με διατάξεις που ανάμεσα σ’ άλλα αφορούν στα εξής:
* Την αναστολή και οριστική παύση της ποινικής δίωξης για πρώην, νυν και μελλοντικούς εκπροσώπους εταιρειών υπό αποκρατικοποίηση.
* Την αμνήστευση της απιστίας των τραπεζιτών.
* Την ασυλία για μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που επιστρατεύονται για να υποστηρίξουν παράνομες και αντισυνταγματικές κυβερνητικές ενέργειες.
* Την απαλλαγή από κάθε ευθύνη των υπευθύνων της ΛΑΡΚΟ, ακόμα και για χρέη προς το Δημόσιο, προκειμένου να ξεπουλήσουν ανεμπόδιστα τη δημόσια περιουσία.
* Την ασυλία στις διοικήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών.
* Την πώληση μετοχών του ΤΧΣ σε τιμές χαμηλότερες της κτήσης τους και την ασυλία των μελών του.
* Την αποποινικοποίηση της κακοδιαχείρισης των ειδικών λογαριασμών.
* Την ασυλία ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Ειδική αναφορά γίνεται, τέλος, στο ΤΑΙΠΕΔ ως εκτροφείο σκανδάλων, οι συνεδριάσεις του οποίου για την τύχη της δημόσιας περιουσίας γίνονται στα… αγγλικά! Ο δε διορισμός του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου μεθοδεύτηκαν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ με (ν)τροπολογία που πέρασε με την τρίτη ορίστηκε ότι κάθε υποψήφιος επενδυτής έχει πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία επιχειρήσεων, ακόμα και εκείνων που συνδέονται με την εθνική άμυνα, την ενέργεια και την ασφάλεια της χώρας.
Δείτε ολόκληρη τη “Μαύρη Βίβλο”:

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ