Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Tweet «καρφώνει» Σαμαρά για την παράταση

Λάδι στη φωτιά της καταγγελίας Τσίπρα εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης αναφορικά με την παράταση του προγράμματος ρίχνει μία ανάρτηση στο Twitter από τον βρετανό
δημοσιογράφου του Channel 4, Πολ Μέισον.
Στο tweet σημειώνει: Έμαθα ότι ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα: Στον Σαμαρά προσφέρθηκε εξάμηνη παράταση του προγράμματος αλλά εκείνος ζήτησε δύο (μήνες), μικραίνοντας έτσι το χρονοδιάγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει σχετικά:


"Το δυστύχημα είναι ότι η απερχόμενη κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να κάψει τα σπαρτά και να γκρεμίσει τις γέφυρες. Φρόντισε να δημιουργήσει, με απολύτως δική της ευθύνη, ασφυκτικά πλαίσια διαπραγμάτευσης για τη νέα Κυβέρνηση, ώστε να εξαναγκάσει τη χώρα να ξαναμπεί σε περιπέτειες και σε βαθύ μνημόνιο.

Και αυτό σας το λέω πια μετά λόγου γνώσεως, αφού από τις επαφές μου με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκα ότι αρχική επιλογή των εταίρων μας ήταν η εξάμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος και κατόπιν ελληνικής επιμονής προσδιορίστηκε το χρονικό όριο της 28ης Φεβρουαρίου. 

Έτσι, αποκαλύπτεται πλέον σε όλους μας ποιος ήταν και ποιος παραμένει ο στόχος της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης και των μνημονιακών δυνάμεων στην πατρίδα μας. Ήταν και παραμένει τα ασφυκτικά χρονικά όρια, ο εκβιασμός της Ελλάδας και, εν τέλει, η αποτυχία της νέας ελληνικής Κυβέρνησης, δηλαδή –προσέξτε- η αποτυχία της Ελλάδας, προκειμένου οι ίδιοι να δικαιωθούν".

Το επίμαχο tweet

http://admin.nooz.gr/Uploads/twmason1000091.jpg


http://www.nooz.gr/