Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Electric Circus - Φεστιβάλ ρομποτικής για παιδιά

Γρανάζια, άξονες, ροδάκια, αισθητήρες φωτός, ήχου, απόστασης, ηλεκτρικοί κινητήρες, μικροεπεξεργαστές, ρομπότ, 3D printers, διαδραστική εγκατάσταση, εργαστήρια, ομιλίες,
έκθεση και διαγωνισμός ρομπότ, παιδιά μικρά και μεγάλα, χαμόγελα, διασκέδαση, ενθουσιασμός, γνώση…
Σαν ένα τσίρκο αλλά διαφορετικό, ένα τσίρκο ηλεκτρικό!

Η Robotixlab σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν και διοργανώνουν το Elecric Circus, ένα φεστιβάλ ρομποτικής για παιδιά με διαγωνιστικό μέρος αλλά και ημέρα παράλληλων εκδηλώσεων με ομιλίες, εργαστήρια, έκθεση ρομπότ κ.α.

ΔΕΙΤΕ το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των ΔΡΑΣΕΩΝ
Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, στην αίθουσα νερού του Δημαρχειακού μεγάρου, η ημέρα είναι ειδικά για τους 60 μαθητές που δήλωσαν συμμετοχή μετά από ανοιχτό κάλεσμα και θα εκπροσωπήσουν 15 σχολεία ή οργανισμούς σχετικούς με την εκπαίδευση. Κατά την διάρκεια της ημέρας θα παρακολουθήσουν εργαστήρια ρομποτικής από τους ειδικούς εκπαιδευτικούς της Robotixlab με θέμα την ανατομία των ρομπότ – hardware, περιβάλλον προγραμματισμού, δομή συμπεριφορικού προγραμματισμού (behavioral based programming) και πειράματα.

Την Κυριακή 01 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα νερού ανακοινώνεται στους συμμετέχοντες το θέμα του διαγωνισμού και έχουν στην διάθεσή τους περίπου 5 ώρες να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν την προηγούμενη ημέρα. Χτίζουν, προγραμματίζουν και δοκιμάζουν το ρομπότ τους για τον διαγωνισμό. Στην αίθουσα υπάρχουν οι επίσημες πίστες του διαγωνισμού ώστε οι ομάδες να προσπαθούν και να βελτιώνουν το ρομπότ τους. Σαν ένα τσίρκο αλλά διαφορετικό, ένα τσίρκο ηλεκτρικό!

Την ίδια ημέρα Κυριακή 01 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έχουν οργανωθεί παράλληλες εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό όπως εργαστήρια ρομποτικής, 3D printing και προγραμματισμού, ομιλίες, διαδραστική εγκατάσταση, παρουσίαση εκθεμάτων ρομπότ από μαθητές, performance ηλεκτρονικής μουσικής με αυτοσχέδια ηλεκτρονικά μουσικά όργανα κ.α.
Ειδικοί από την Βαρκελώνη, το Ελσίνκι , την Αθήνα, την Κέρκυρα και την Θεσσαλονίκη στα αντικείμενα της Ρομποτικής, της Τεχνητής Νοημοσύνης, της διάδρασης ανθρώπου μηχανής, των wearable electronics, της ηλεκτρακουστικής, της μηχανικής όρασης, του rapid prototyping και του εκπαιδευτικού σχεδιασμού, μας κάνουν την τιμή να είναι στην σκηνή του Electric Circus και να μοιραστούν μαζί μας γνώσεις και εμπειρίες.

Το Electric Circus «κλείνει» με τον διαγωνισμό ρομποτικής των 15 ομάδων και την απονομή βραβείων και αναμνηστικών διπλωμάτων.

Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες: www.robotixlab.com/events





http://www.ipolistonkosmo.gr/