Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Νότης Μαριάς σε Βέμπερ: Δεν περνάνε οι συκοφαντίες σου κατά του Ελληνικού λαού

Σκληρή απάντηση έδωσε χτες 11/02/2015 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και
Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ ο οποίος είχε επιδοθεί σε ντελίριο κατασυκοφάντησης του Ελληνικού λαού.
Απευθυνόμενος ο Έλληνας Ευρωβουλευτής στο Μάνφρεντ Βέμπερ επεσήμανε τα εξής: ''Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Βέμπερ ότι η προσπάθεια να κατασυκοφαντήσει τον Ελληνικό Λαό και τα Πολιτικά Κόμματα της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πρόκειται να περάσει. Απ' ότι φαίνεται κ. Βέμπερ δεν έχετε ιδέα για πρόσωπα και καταστάσεις στην Ελλάδα και οι ακραίες και διχαστικές σας θέσεις, σας έχουν απομονώσει ακόμη και εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απ' ότι φαίνεται''. 
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: ''Σας υπενθυμίζω λοιπόν ότι οι αποφάσεις της τρόικας για την Ελλάδα διέλυσαν την Ελληνική Οικονομία και δημιούργησαν μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Γι' αυτό το λόγο η τρόικα πρέπει να βάλει βαθειά το χέρι στη τσέπη και να αποζημιώσει την Ελλάδα με αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Ελληνικός λαός με το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου έστειλε αποφασιστικό μήνυμα για το τέλος της τρόικας και των μνημονίων, τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους και την άμεση διεκδίκηση της καταβολής των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου''.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: ''Η πρόσφατη εκβιαστική απόφαση της ΕΚΤ δεν πρόκειται να κάμψει το φρόνημα και την αποφασιστικότητα του Ελληνικού λαού. Αυτό είναι το μήνυμα προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Eurogroup.''

Βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: