Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΓΙΑ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ναι στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Παρέμβαση για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ε.Ε. έκανε στις 09/02/2015, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, το εν λόγω θέμα είναι πραγματικά σοβαρό αλλά οι απαντήσεις της Επιτροπής δεν είναι ξεκάθαρες και μάλλον έχουν περιπλέξει το ζήτημα.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι η πνευματική ιδιοκτησία είναι δεδομένο ότι συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, στηρίζει την οικονομία της γνώσης που θέλουμε όλοι να έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενισχύει την ψηφιακή αγορά και τις επενδύσεις στην έρευνα. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός από τρίτες χώρες και από διάφορους κύκλους οι οποίοι παραβιάζουν τα δικαιώματα προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: ''Οι εξελίξεις σίγουρα τρέχουν και πρέπει να τις παρακολουθεί κανείς από κοντά για να μπορεί να παίρνει τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται. Είναι σίγουρο όμως ότι ο τομέας αυτός της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκει καταρχάς στα κράτη-μέλη και πρέπει να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των κρατών-μελών. Νομίζω ότι η ομάδα εμπειρογνωμόνων αποκτά σημαντική εξουσία και περιορίζει τις αρμοδιότητες του παρατηρητηρίου του Alicante. Πρέπει να ανατεθεί αυξημένος ρόλος και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.”
Το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:





 Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Ναι στη χωρική επέκταση της Σύμβασης της Χάγης για τα αστικά θέματα της διεθνούς απαγωγής παιδιών.

Παρέμβαση για το πρόβλημα της απαγωγής παιδιών έκανε στις 10/02/2015, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, η προσχώρηση οκτώ κρατών στη Σύμβαση της Χάγης του 1980 για τα αστικά θέματα της διεθνούς απαγωγής παιδιών αποτελεί σημαντική πολιτική και νομική εξέλιξη καθώς η πολυμερής αυτή Σύμβαση θέτει σε ένα διεθνές επίπεδο το πρόβλημα απαγωγής παιδιών που συμβαίνει πολύ συχνά στο πλαίσιο ζευγαριών που χωρίζουν και καθορίζει τα αρμόδια δικαστήρια και τους νόμους του κράτους διαμονής του παιδιού.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: “Το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και απασχολεί σημαντική μερίδα πολιτών στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως προκύπτει από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κύπρου πολλές Κύπριες γυναίκες νυμφευμένες με υπηκόους τρίτων χωρών ζουν το δικό τους δράμα αφού πάνω από 2.500 παιδιά έχουν απαχθεί παράνομα από τους αλλοδαπούς πατέρες.”
 Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: “Να λοιπόν ένα ζοφερό παράδειγμα γιατί είναι σημαντική η χωρική επέκταση της διεθνούς αυτής Σύμβασης.”

Το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: