Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

"Δεν μας επηρεάζουν οι τουρκικές απειλές για την ΑΟΖ",λέει η Λευκωσία

Η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έχοντας και την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, γι αυτό και οι ενέργειές της δεν επηρεάζονται από το πώς θα
αντιδράσει η Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Νεοκλής Συλικιώτης για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ .
Σε δηλώσεις στο....
ΡΙΚ, ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που επιδείχθηκε στο δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων για ερευνητικές γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, <<αποτελεί απόδειξη της αξιοπιστίας της οποίας τυγχάνει διεθνώς η Κυπριακή Δημοκρατία>>.
Αποτελεί επίσης, είπε, απόδειξη ότι εταιρείες από όλες τις ηπείρους, εμπιστεύονται τις διαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται.
Ο κύριος Συλικιώτης ανέφερε ότι το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε ξεπερνά κάθε προσδοκία και πρόσθεσε ότι αποτελεί και απάντηση σε αυτούς, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων θα έπρεπε να γινόταν πριν από ένα χρόνο.
Εμείς, είπε, επιμέναμε ότι ο δεύτερος γύρος θα έπρεπε να γίνει μετά την επιβεβαίωση των κοιτασμάτων στην περιοχή και δικαιωθήκαμε με το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε.
Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, είπε ότι θα αρχίσει η αξιολόγηση των αιτήσεων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι με επτά μήνες και ακολούθως θα γίνει η διαπραγμάτευση.
Είπε επίσης ότι η όλη διαδικασία με την υπογραφή των συμβολαίων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.

http://www.onalert.gr


http://topeiratiko-gr.blogspot.gr