Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

"Δημοτική Βιβλιοθήκη" - Γράφει ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

 Βρέθηκα χτες, 14 Φεβρουαρίου 2015, στη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Κατερίνης, όπου συζητήθηκαν εκτός των άλλων και τα θέματα του κυνοκομείου και της Δημοτικής
βιβλιοθήκης.  
Παραδέχτηκε προς τιμήν του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, πως η Δημοτική Βιβλιοθήκη εδώ και χρόνια υπολειτουργεί. 
Παραδέχτηκε ότι «μόνο 3000 ευρώ το χρόνο διέθετε ο Δήμος για αγορά βιβλίων τα τελευταία χρόνια», ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι ξόδευε πολλά περισσότερα σε καραμέλες και σε μετάλλια για αγώνες δρόμων. 
Προς μεγάλη μου απογοήτευση άκουσα μερικούς να πιπιλίζουν τη γνωστή καραμέλα των περικοπών (60%) στην αυτοδιοίκηση. 
Θα ήθελα να τους πληροφορήσω πως τα Χανιά, η Βέροια, τα Τρίκαλα, είχαν τις ίδιες ακριβώς περικοπές ως δήμοι, φρόντισαν όμως οι βιβλιοθήκες τους να είναι σημείο αναφοράς. 
Προφανώς για την έλλειψη οράματος εκ μέρους μερικών, δεν ευθύνεται ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Άντε και λεφτά βρεθήκανε....φαντασία ποιος θα σας δανείσει; 
Για ακόμη μια φορά επίσης, φτωχή αποδείχτηκε η επιλογή των μελών ενός Πολιτιστικού Οργανισμού, ο οποίος θα έπρεπε να συνθέτει απόψεις, να υλοποιεί προγράμματα και να κάνει το όραμά του πράξη αντί μονάχα να κόβει τιμολόγια και να κάνει πελατειακή πολιτική ικανοποιώντας μόνο συλλόγους και φορείς. 
Τα 30 αργύρια στην εποχή μας , έχουν δυστυχώς μετατραπεί σε άσκοπες υπερτιμολογήσεις και σε τεράστιες ποσότητες Α4.

ΥΓ. Συγχαρητήρια στους τοπικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων οι οποίοι ομόφωνα συμφώνησαν επί των προτάσεων για την βιβλιοθήκη και ομόφωνα επίσης αποδέχτηκαν την άσχημη εικόνα την οποία παρουσιάζει εσωτερικά κι εξωτερικά το Δημαρχείο αντιλαμβανόμενοι προφανώς το πρόβλημα.

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης