Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ KKE- ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΑΠΟΘΡΑΣΥΜΕΝΟΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙOYN  ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
(Με αφορμή της απολύσεις στα σούπερ μάρκετ << Αρβανιτίδη ΑΕΕΕ>>)
Για άλλα μια φορά η μεγαλοεργοδοσία δείχνει τα δόντια της και γίνεται  αδίστακτη όταν πρόκειται  να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και την αύξηση των κερδών της.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς και η επιχείρηση σούπερ μάρκετ <<ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΑΕΕΕ>> του ομίλου <<ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ>> προχώρησε σε 15 απολύσεις εργαζομένων. Αφού πρώτα τους ξεζουμίζει με την εντατικοποίηση της δουλειάς, τους κρατάει απλήρωτους πάνω από 2 μήνες, δεν τους παρέχει επιδόματα (γάμου, ταμειακό), μετά τους απολύει.    
 Αξιοποιώντας η μεγαλοεργοδοσία όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, όπως διαμορφώθηκε από το 1992 με τις γνωστές 4 ελευθερίες της συνθήκης του Μάαστριχτ , ακολουθώντας  τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και με την στήριξη των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου στην χώρα μας (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ,ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ, κ.α.), απολύει εργαζόμενους με συγκροτημένα εργατικά-μισθολογικά-κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, για να αντικατασταθούν με νέους <<απασχολήσιμους>>, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης που θα τους παρέχονται εξευτελιστικοί μισθοί  και δεν θα απολαμβάνουν κανένα δικαίωμα.
Η Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και τους καλεί να μην επιτρέψουν την εφαρμογή αντεργατικών ρυθμίσεων, απολύσεις. Να οργανωθούν στο Πανελλαδικό σωματείο των εργαζομένων στα καταστήματα <<Αρβανιτίδη>>, να διευρύνουν την ταξική τους ενότητα μέσα από αυτό, για να αποκρούουν πιο αποτελεσματικά τα αντεργατικά μέτρα που τους φτωχαίνουν, τους εξαθλιώνουν. Το ΚΚΕ σε κάθε περίπτωση θα στέκεται δίπλα τους όχι μόνο ηθικά αλλά και έμπρακτα.
Τέλος η Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους  να βγάλουν και τα ανάλογα  πολιτικά συμπεράσματα. Να σκεφτούν τι λέγανε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) με λοιπές δυνάμεις σήμερα ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ μέχρι τους ΝΑΖΙ της <<Χρυσής Αυγής>>. Ότι δηλαδή η ευημερία των εργαζομένων θα εξασφαλιστεί μέσα από την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και ότι  η Ε.Ε. είναι η προοπτική τους.
Μόνο το ΚΚΕ, παρά  τον αρνητικό πολιτικό συσχετισμό δύναμης μίλησε με την γλώσσα της αλήθειας. Χωρίς περιστολές  είπε ότι η Ε.Ε. είναι διακρατική ένωση καπιταλιστικών χώρων που στόχο έχει να διασφαλίσει  την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων σε συνθήκες ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών. Ότι η Ε.Ε. θα αποτελέσει κόλαση για τους εργαζόμενους, θα τους αποψιλώνει δικαιώματα και κατακτήσεις, θα ρίξει συνολικά το βιοτικό επίπεδο των λαών των χωρών-μελών της Ε.Ε., κάτι που γίνεται σήμερα σε γοργούς ρυθμούς.
Το ΚΚΕ καλεί συνολικά τους εργαζομένους στο νομό μας να αξιοποιήσουν σωστά την δύναμη που τους δίνεται  με την ψήφο στις 25 Γενάρη. Να προσπεράσουν τα ψεύτικα εκβιαστικά διλήμματα, αλλά και αυτούς που δημιουργούν αυταπάτες στον λαό  ότι μέσα στην Ε.Ε. μπορεί να ασκηθεί φιλολαϊκή-φιλεργατική πολιτική.
Η εργατική τάξη, ο λαός συνολικά δεν έχει κανένα ταξικό ή άλλο συμφέρον να ψηφίσει τα κόμματα που ψηφίζουν τα αφεντικά τους. Ο λαός έχει κόμμα να ψηφίσει. Το ΚΚΕ. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν είπε ψέματα, που είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της λαϊκής πάλης, με πράξεις όχι με λόγια και  μπορεί μαζί με τον λαό να βάλει τις βάσεις για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, έξω από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε., με εργατική-λαϊκή εξουσία.
Μπορεί ο λαός να κάνει την διαφορά στις 25 Γενάρη. Υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ. Για την ενίσχυση της λαϊκής πάλης, για την φιλολαϊκή προοπτική και κοινωνική προκοπή.

Τ.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ