Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας στήριξαν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Η
συμπαράταξή τους μας έδωσε τη δύναμη να αντέξουμε στα δύσκολα, πέντε χρόνια στην διαχείριση της κρίσης και τελικά σ’ αυτές τις δύσκολες εκλογές που, κατά πολλούς, κρίθηκε η ίδια η ύπαρξή μας.

Παρά την κατά τα άλλα μεγάλη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, το πολιτικό σκηνικό στη Χώρα παραμένει ασαφές καθώς οι πολιτικές δυνάμεις που το απαρτίζουν δεν στηρίζουν τη ύπαρξή τους σε στέρεες πολιτικές βάσεις, αλλά αναδείχθηκαν  μέσα από τα θολά νερά της κρίσης - όπως άλλωστε γίνεται πάντα σε περιόδους κρίσης -, κάτι που καθιστά την πολιτική σταθερότητα στη Χώρα, εύθραυστη.

Ευχόμαστε η Ελλάδα να πετύχει. Γι’ αυτό άλλωστε είμαστε και εδώ. Πιστεύουμε όμως, και το τονίζαμε προεκλογικά, ότι ο παράδεισος που το πρώτο κόμμα των εκλογών υποσχέθηκε στους πολίτες είναι δύσκολο, έως αδύνατο να επιτευχθεί. Ελπίζουμε να το πετύχει σύντομα και σε τόσο διάστημα όσο αυτό το κόμμα έδινε στα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν κατά την διάρκεια της κρίσης. Δηλαδή, από αύριο. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος.

Το ΠΑΣΟΚ, παρά το βάρος της κρίσης που κουβαλάει ακόμα πάνω του, είναι εδώ. Με μία κρίσιμη μάζα στελεχών και μελών που δεν εκφράζεται από τον πολιτικό λόγο που εκφέρεται από τις πολιτικές δυνάμεις της Χώρας. Είναι εδώ, για να ξαναβρεί τον εαυτό του, να ανασυγκροτηθεί και να βγει στην κοινωνία με μία νέα, (ανα)συγκροτημένη πρόταση και με νέα δυναμική, και με το αναλυτικό του πνεύμα να διατυπώσει ξανά μία ολοκληρωμένη πρόταση για την Χώρα και την ελληνική κοινωνία.