Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΑΣ: Εξάρθρωση επιχείρησης διαδικτυακής απάτης

«Επιχείρηση διαδικτυακής απάτης» με «δόλωμα» τις φθηνές διακοπές και τα φθηνά κινητά κατηγορείται ότι είχε στήσει ένας 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της
Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, για τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα, της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Η «δράση» του είχε πανελλήνια κλίμακα και ως προέκυψε από τουλάχιστον 30 περιπτώσεις εξαπάτησης, για τις οποίες κατηγορείται.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, ηλικίας 47 και 32 ετών, το τελευταίο πεντάμηνο, αναρτώντας αγγελίες σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, για πώληση οικονομικών πακέτων διακοπών στο εξωτερικό και συσκευών κινητής τηλεφωνίας τύπου smartphone σε δελεαστικές τιμές, εξαπατούσαν τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι προέβαιναν στην καταβολή χρηματικών ποσών, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, τα οποία ανέρχονται από 400 έως 1.600 ευρώ σε κάθε περίπτωση, χωρίς ποτέ να τους αποστείλουν εισιτήρια ταξιδιών ή συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, προέκυψε η εμπλοκή των δραστών σε 30 περιπτώσεις εξαπάτησης, καθώς και δύο περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών μέσω του διαδικτύου, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ το χρηματικό ποσό που αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητά τους ανέρχεται στα 33.135,78 ευρώ.
Χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Λάρισα ο 24χρονος. Σημειώνεται ότι οι τρεις έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ