Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Δέσμευση Αλ. Τσίπρα για στήριξη των αγροτών

Ο κ. Τσίπρας, επισκεπτόμενος συνεταιριστικό συσκευαστήριο εσπεριδοειδών στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας, σημείωσε πως ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τον τόπο, ώστε να βγούμε
από την κρίση, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή και οι άνθρωποι του μόχθου.
«Θα ξαναστήσουμε σε υγιή βάση το συνεταιριστικό κίνημα και θα απελευθερώσουμε τον αγρότη και τον παραγωγό από τα δεσμά μιας άδικης φορολογίας» επισήμανε από την Αργολίδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας, επισκεπτόμενος συνεταιριστικό συσκευαστήριο εσπεριδοειδών στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας, σημείωσε πως ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τον τόπο, ώστε να βγούμε από την κρίση, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή και οι άνθρωποι του μόχθου.
Δεσμεύτηκε απέναντι στους αγρότες ότι «η κυβέρνηση ανόρθωσης και ανασυγκρότησης», που θα δημιουργήσει, θα στηρίξει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή με μείωση του κόστους παραγωγής. Υπογράμμισε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, γιατί φορολογεί το μέσο παραγωγής του αγρότη. Θα ορίσει αφορολόγητο στους αγρότες τα 12.000 ευρώ και θα ρυθμίσει τα κόκκινα δάνεια, ώστε να πάψουν, όπως είπε, οι αγρότες να κινδυνεύουν να χάσουν τα χωράφια και τα σπίτια τους.
Υπογράμμισε ότι οι φοβέρες του κ. Σαμαρά δεν πιάνουν, γιατί ο λαός γνωρίζει πως αν συνεχιστεί η πολιτική των μνημονίων η Ελλάδα θα γίνει χώρα αποικία, χωρίς παραγωγή, χωρίς αγρότες και χωρίς μέλλον.
Χρειάζονται, ανέφερε, τομές με το παρελθόν και με όσα μας οδήγησαν στο 2009 και είμαστε εδώ για να δείξουμε το δύσκολο δρόμο της ανασυγκρότησης, δηλώνοντας βέβαιος πως ο λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του και «από τις 26 Ιανουαρίου θα είμαστε μια χώρα και με ένα λαό με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως καμιά επιδότηση δεν θα κοπεί για τους αγρότες και πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι και θα στηριχτεί η πρωτογενής παραγωγή.
Επεσήμανε πως η Ευρώπη βρίσκεται σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαρακτηριστικό δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. Στην Ευρώπη είπε, συγκρούονται οι δυνάμεις της προόδου με τις δυνάμεις της συντήρησης και είμαι βέβαιος είπε, ότι η ελπίδα θα ανατείλει.
Σε ερώτηση που δέχτηκε για κούρεμα του ελληνικού χρέους ανέφερε ότι «είναι απαραίτητο να γίνει για να υπάρχει βιώσιμη εξέλιξη και προοπτική για όλη την Ευρώπη. Είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη».
Προσθέτοντας πως «το κρίσιμο ζήτημα είναι αν θα γίνει με νέα μέτρα αποτυχημένης λιτότητας, ή με μέτρα αναπτυξιακής προοπτικής». Αυτό, είπε, διακυβεύεται στις 25 Γενάρη κι όσον αφορά το μνημόνιο, δεν θα το καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο λαός το βράδυ των εκλογών.
Nέα πρόσκληση για debate
Το βράδυ μίλησε στην Κόρινθο από όπου εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού. «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το Grexit μάς τελείωσε και υπάρχει μόνο το Σαμαράςexit» ανέφερε.
Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, είπε, γιατί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις λένε κι άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, ακόμα και στην Γερμανία, που εναντιώνονται στην σκληρή λιτότητα.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητά του πως ο λαός στις εκλογές θα δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ κι έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους που δεν συμφωνούν απόλυτα με τις θέσεις του και στους αναποφάσιστους να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει, θα τα έχει καταφέρει η Ελλάδα.
Κάλεσε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την κινδυνολογία, να έρθει στο φώς και να αποδεχτεί το debe, με όποιον, είπε, σκηνοθέτη θέλει και με όποιον, επίσης, δημοσιογράφο θέλει, υποστηρίζοντας ότι δεν προσέρχεται στο διάλογο λόγω έλλειψης επιχειρημάτων.
Το περιβόητο email με τα μέτρα δεν είναι του κ. Χαρδούβελη, αλλά του κ. Σαμαρά, υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε επτά άμεσα μέτρα που θα λάβει ως αυριανή κυβέρνηση τα οποία είναι:
δωρεάν ρεύμα στα νοικοκυριά που τους το έχουν κόψει,
επίδομα σίτισης σε 300.000 άτομα,
δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,
δώρο Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους,
κάρτα μετακίνησης στους απόρους και
κατάργηση του φόρου εξίσωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης.
πηγη in.gr