Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Μία νέα πρωτοποριακή επιχείρηση ξεκινάει από τον τόπο μας....

  Πρόκειται για δύο νέα αδέρφια που υπογράφουν τις μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες τους με το όνομα "EXALLO".
Η EXALLO είναι το εμπορικό σήμα μιας καινοτόμας ιδέας που γεννήθηκε στους πρόποδες του Ολύμπου, από την επιθυμία των δημιουργών της να προσεγγίσουν
το κοινό αναδεικνύοντας τη δική τους οικολογική και καλλιτεχνική  διάθεση  που επαναπροσδιορίζει την αξία του ξύλου. Η ονομασία προήλθε από την λέξη "έξαλλο" της νεοελληνικής μας γλώσσας. Εκφράζει, δηλαδή, αυτό που έχει παρασυρθεί από έντονα συναισθήματα, το αντισυμβατικό, αυτό που έχει αλλάξει από έντονο ενθουσιασμό, το ξέφρενο, το τελείως διαφορετικό.

Το ξεκίνημα της έγινε με το κλασσικό παπιγιόν, ένα μοναδικό σύμβολο στο ανδρικό και όχι μόνο ντύσιμο. Το EXALLO ξύλινο παπιγιόν είναι φτιαγμένο με κομμάτια ξύλου από την Ελλάδα και άλλα εξωτικά μέρη, κομμάτια ξύλου που η φύση έχει αποχωριστεί, και αγκαλιάζεται σχεδόν ερωτικά με εκλεκτά υφάσματα, διαλεγμένα με ιδιαίτερη προσοχή που ταιριάζουν σε μια κομψή πελατεία.

Η διαδικασία παραγωγής των προϊόντων της EXALLO συνδυάζει την τεχνολογία και το design με τις άριστες ικανότητες στην χειροτεχνία, και παρέχει στους πελάτες της ένα διαχρονικό κομμάτι τέχνης. Η φύση μας δίνει έμπνευση!

Κάθε EXALLO προϊόν δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει όποιος επιθυμεί μια ελκυστική, πανέμορφη, χειροποίητη δημιουργία, από τη φύση της μοναδική, που συνδέει τις σχολικές αναμνήσεις και τις ανέμελες μέρες με τη σοβαρότητα και το στυλ.



                   
ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

Ο Λεωνίδας και ο Χαράλαμπος Σούρας, γεννήθηκαν στην Πιερία, κοντά στους πρόποδες του Ολύμπου και μεγάλωσαν με αρκετές επιρροές από την οικογενειακή επιχείρηση επίπλων. Σπούδασαν και οι δύο Μαθηματικά. Τον Λεωνίδα τον κέρδισε η αγάπη του για το σχέδιο και την Αρχιτεκτονική και συνέχισε τις σπουδές στην Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων  στο Middlesex University. Ο Χαράλαμπος ανακάλυψε την καλλιτεχνική του διάσταση μέσα από το χόμπι του,  την κατασκευή ιδιαίτερων παιχνιδιών από ξύλο για μικρά παιδιά. Από τον πατέρα του γνώρισε τοπικούς δημιουργούς  ξύλινων αντικειμένων και παράλληλα με τη διδασκαλία συνεχίζει να ασχολείται με την ξυλογλυπτική και την κατασκευή επίπλων.
Στις αρχές του 2014, τα δύο αδέλφια, αποφάσισαν να «παντρέψουν» την τέχνη και το design με την ξυλουργική και τη χειροτεχνία και ίδρυσαν την EXALLO.


Μία επίσκεψη στο εργαστήριο των δημιουργών πείθει τον καθένα ότι η διαδικασία κατασκευής των προϊόντων τους είναι κάτι σαν ιεροτελεστία, η οποία ακολουθείται πιστά μέχρι το τέλος. Από τον σχεδιασμό και την επεξεργασία των υλικών, μέχρι το τελικό φινίρισμα και τη συσκευασία γίνονται όλα στο χέρι, και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι πραγματικά ένα διαχρονικό έργο τέχνης. Το μότο τους είναι: " Η φύση μας δίνει την έμπνευση και εμείς με τη σειρά μας κατασκευάζουμε δημιουργίες μοναδικής αισθητικής."




Πράγματι, κάθε EXALLO προϊόν δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει όποιος επιθυμεί μια ελκυστική, πανέμορφη, χειροποίητη δημιουργία, από τη φύση της μοναδική, που συνδέει τις σχολικές αναμνήσεις και τις ανέμελες μέρες με τη σοβαρότητα και το στυλ. Το EXALLO Ξύλινο παπιγιόν είναι μία από αυτές!

Η πρώτη συλλογή της EXALLO, είναι αφιερωμένη στα τετράποδα, και συγκεκριμένα στα σκυλάκια,  ιδιαίτερη αδυναμία και των δύο αδερφών, γι αυτό και τα ονόματα των ξύλινων παπιγιόν είναι εμπνευσμένα από τα ονόματα των αγαπημένων τετράποδων γνωστών καλλιτεχνών, ηθοποιών, σχεδιαστών μόδας και αθλητών.

Από την πώληση κάθε EXALLO ξύλινου παπιγιόν, ένα ευρώ δίνεται στο Σωματείο ASTERI, που υλοποιεί μια δράση υποστήριξης φαρμάκων και εμβολίων Συλλόγων για αδέσποτα, ξεκινώντας με το Φιλανθρωπικό Σωματείο Κιβωτός Αλεξανδρούπολης.

Όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί τα προϊόντα της EXALLO, ή να ενημερωθεί για τις δράσεις των δημιουργών της αρκεί να επισκεφτεί την επίσημη σελίδα τους στο: www.exallo.gr

EXALLO | In wood we trust