Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Πολίτες σε Σαμαρά στο Περιστέρι: Ήρθες στην πόλη της ανεργίας, σαν δεν ντρέπεσαι λαϊκιστή

Ένταση στο Περιστέρι στην επίσκεψη Σαμαρά. Επιτέθηκαν φραστικά σε στελέχη της ΝΔ. Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός
Φτάνοντας στο δημαρχείο μια γυναίκα φώναξε εναντίον του πρωθυπουργού "ήρθες στην πόλη της ανεργίας, δεν ντρέπεσαι λαϊκιστή", ενώ ένας ακόμη άνδρας άρχισε να να εξυβρίζει τον Α. Σαμαρά και τη συνοδεία του και κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους.
Η αστυνομία έκανε συστάσεις στον άνδρα και τον απομάκρυνε από το σημείο. Άντρες της προσωπικής φρουράς του πρωθυπουργού τον απομάκρυναν από το σημείο και τον μετέφεραν μέσα στο δημαρχείο.
 
Τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί σειρά οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του λεκανοπεδίου Αττικής.
Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου κατήγγειλε ότι άγνωστοι επιτέθηκαν στο προεκλογικό περίπτερο του κόμματος, στην πλατεία Αγίου Αντωνίου, προκαλώντας φθορές.
Αντ. Σαμαράς: Το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια
«Στις 25 Ιανουαρίου δεν αποφασίζουμε ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας το απόγευμα στο δημαρχείο Περιστερίου.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και πως θα υπάρχει μόνο ανάπτυξη σε συνθήκες διαφορετικές από ό,τι χθες, «επειδή η Ελλάδα βγήκε από τη ζημιά που είχε πάθει και με τις θυσίες του λαού, θα έχουμε αυτή την ανάπτυξη».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη για συνεννόηση, συναίνεση και συμμαχίες. «Να αντιληφθούμε ότι δεν είναι κανένας μόνος σαν μονοκράτορας» είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως από όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όλοι οι επόμενοι πρωθυπουργοί και ο ίδιος, συνέχισαν την φιλοευρωπαϊκή πολιτική για την Ελλάδα.
Επ' αυτού σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας, στην αρχή με τη συμμετοχή του κ. Κουβέλη και στο τέλος μόνο με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου, ήταν μια πρωτόγνωρη συμμαχία, γιατί είχε τον κοινό παρανομαστή, που λεγόταν Ευρώπη.
Παχατουρίδης: Ο κόσμος θέλει μια ευρωπαϊκή προοπτική
Ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχιακό μέγαρο, του είπε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έχει ανηφόρα ακόμα αλλά ο κόσμος θέλει αλήθειες.
«Η αλήθεια δεν χάνει από πουθενά και από κανέναν. Ο κόσμος έξω θέλει να του μιλήσεις στην καρδιά» τόνισε και έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού.
«Ο κόσμος είναι θυμωμένος, στενοχωρημένος, έτσι; Αλλά βλέπει ότι υπάρχει και μια ανηφόρα στη χώρα μας. Βλέπει ότι εσείς μπορείτε να κάνετε το αβέβαιο μέλλον, να του δώσετε μια ευκαιρία, να του δώσετε το βεβαιωμένο ως ευκαιρία κι όχι ως απειλή» είπε συγκεκριμένα ο κ. Παχατουρίδης και επισήμανε πως οι πολίτες θέλουν ένα πολύ σταθερό πεδίο, μια ευρωπαϊκή προοπτική που θα προκύψει μέσα από συνεργασίες και συνεννοήσεις.
«Επειδή έχετε δώσει δείγματα γραφής και το δικό σας DNA ακουμπάει έτσι, σε δρόμους συνεργασιών, συναινέσεων, συνθέσεων, αυτό που θέλει η πατρίδα σήμερα. Ο κόσμος θέλει μια ευρωπαϊκή προοπτική που θα προκύψει μέσα από συνεργασίες και συνεννοήσεις. Μόνος του κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει» υπογράμμισε ο κ. Παχατουρίδης.

http://news247.gr/