Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

COACH ΒΟΧ ΤΟ ΒΟΧ INTERVIEW Θεοδοσιάδης#Zησιός (Όλυμπος Λεπτοκαρυάς-Διαγόρας Σεβαστής)

 Toυ Κολίτση Νίκου

Θεοδοσιάδης Νίκος, προπονητής Διαγόρα Σεβαστής
Αυτά είναι τα παιχνίδια που σε καταξιώνουν και σε κάνουν πολύ δυνατή ομάδα. 

Αξίζουν συγχαρητήρια και στους 22 ποδοσφαιριστές και στις 6 αλλαγές. Μέσα σ' ένα δύσκολο γήπεδο, όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Εμείς είχαμε τον έλεγχο στο παιχνίδι. Τακτικά τα παιδιά συμπεριφέρθηκαν άριστα. Θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι νωρίτερα, αλλά σε μία φάση στο τελευταίο πεντάλεπτο που δε μύριζε γκολ, ισοφαριστήκαμε, το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί ξέραμε ότι αν πάει στα πέναλτι είναι καθαρά θέμα τύχης. Θεωρώ οι ποδοσφαιριστές μου έκαναν τεράστια προσπάθεια. Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς και θα προσπαθήσουμε να τους πετύχουμε.
Δε μου αρέσει να ασχολούμαι με τη διαιτησία, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει οι διαιτητές θα να σέβονται τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Είναι κάποιοι διαιτητές που παίζουν σε υψηλό επίπεδο, βλέπουν κατώτερο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δεν έρχονται με την ίδια σοβαρότητα που παίζουν παιχνίδια μεγαλύτερων κατηγοριών. Αυτό το συναντάμε σε πολλά παιχνίδια και πρέπει να το σκεφτούν πρώτα οι ίδιοι οι διαιτητές. Το σημερινό, για παράδειγμα, ξεπέρασε τα όρια. Οι ποδοσφαιριστές αφήνουν τις δουλειές, τα σπίτια και τα μαθήματά τους, έρχονται να παίξουν για τον εαυτό τους και για αυτό που αγαπούν και αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης από τους διαιτητές.

Αυτό που είπα όταν ξεκίνησε η διαδικασία των πέναλτι είναι «μπείτε μέσα, ελεύθερα, ό, τι και να γίνει είστε νικητές». Είναι πάρα πολύ δύσκολο να πετύχουμε και στις δύο διοργανώσεις, αλλά δουλεύουμε γι' αυτό, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και πιστεύω ότι, όταν έχεις στόχους και φιλοδοξίες, αυτά δεν πρέπει να τα σκέφτεσαι.
Το πρωτάθλημα είναι κάτι το διαφορετικό, αλλά θα είμαι ευχαριστημένος και με το κύπελλο, γιατί και αυτό είναι ένας στόχος που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς και θέλουμε να το κατακτήσουμε.
Μετά τους πανηγυρισμούς είπα αμέσως στα αποδυτήρια να χαμηλώσουν οι τόνοι και να προσγειωθούμε, γιατί ακολουθεί ντέρμπι το Σάββατο με το Κίτρος, γεγονός που δε μας δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζουμε.
Όλα τα παιχνίδια από εδώ και πέρα στη φάση του κυπέλλου είναι δύσκολα, οι αγώνες θα είναι διπλοί και θα χρειαστεί μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία για να περάσουμε από την τετράδα στον τελικό. Οι διπλοί αγώνες βγάζουν πιο δίκαιους νικητές.

Ζησιός Δημήτρης, βοηθός τερματοφυλάκων Ολύμπου Λεπτοκαρυάς

(αντί Μανίκα Νίκου, προπονητή Ολύμπου Λεπτοκαρυάς που δεν κατέστη δυνατό να προλάβουμε)

Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες και είχαν από ένα ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε στην κανονική διάρκεια του αγώνα, χάσαμε μερικές ευκαιρίες και φτάσαμε στα πέναλτι, όπου κερδίζει ο πιο τυχερός και ο πιο καλός. Είναι συνδυασμός και των δύο. Στην παράταση ο προπονητής έβαλε έναν επιπλέον επιθετικό, είχαμε ένα δοκάρι, αλλά είναι δύσκολος και ο αγωνιστικός χώρος και οι παίκτες είναι πιο κουρασμένοι, γιατί ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές δεν είναι εύκολο να αντέξουν για 120 λεπτά και σε τέτοιο γήπεδο. Θέλει και τύχη, ήταν και πιο προσεκτικοί στην άμυνα οι αντίπαλοι, γιατί ήξεραν ότι είχαμε την ψυχολογία με το μέρος μας, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε.
Είχαμε ένα διάστημα δύο μηνών με πολλούς τραυματισμούς. Τώρα επανέρχονται σιγά σιγά όλοι οι παίκτες, γιατί έχουμε παίξει πλήρεις σε ελάχιστους αγώνες από την αρχή της χρονιάς. Δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε ένα βασικό κορμό λόγω τραυματισμών και κάθε αγωνιστική η εντεκάδα είναι διαφορετική. Άλλωστε σε αυτές τις ομάδες αυτό που μετράει είναι η ομοιογένεια. Μετά τους δύο αγώνες που έχουμε πριν τη διακοπή ελπίζουμε να έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεση του προπονητή. Μόνο μέσα από την προπόνηση και το γήπεδο μπορούμε να βελτιώσουμε την απόδοσή μας και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Πολλές ομάδες θα ενισχυθούν τη μεταγραφική περίοδο και δεν ξέρουμε πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες της πρώτης πεντάδας στο δεύτερο γύρο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα.
Δεν έχουμε δει ακόμα την ομάδα πλήρη, οπότε δεν ξέρουμε πού έχει ελλείψεις. Στην αρχή της χρονιάς φαινόταν ότι δε θα χρειαστούμε πάνω από μία δύο προσθήκες. Αν μπορεί η πρόεδρος και η διοίκηση να συμβάλλουν, θα έχουμε αντίστοιχη πορεία πρωταθλητισμού και στο δεύτερο γύρο. Στο τέλος με το σύστημα των play offs, αν και ο πρώτος έχει μεγάλοπλεονέκτημα, όλα είναι ανοιχτά. Το έχουμε ξανακάνει ακόμα μία φορά με παρόμοιο τρόπο. Είναι θέμα ψυχολογίας και οι παίκτες να το πιστεύουν και αυτοί. Έχουμε παίκτες έμπειρους που έχουν πάρει πρωταθλήματα, κύπελλα, έχουν παίξει στη Δ' εθνική και αν είναι έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης και τακτικής η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει.
Το κύπελλο ήταν ένας στόχος που κυνηγούσαμε, αλλά είναι και η ήττα μέσα στο πρόγραμμα.
Ένας αποκλεισμός είναι οδυνηρός, αλλά όταν είσαι δεύτερος οφείλεις να συνέλθεις, να μην κοιτάς πίσω και να συνεχίσεις, γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο.
Οι διαιτητές, όταν την προηγούμενη εβδομάδα είναι σε αγώνα Super League, είναι λογικό και ανθρώπινο να επηρεάζονται και να βλέπουν διαφορετικά ένα ερασιτεχνικό αγώνα. Αν θέλουν να παίξουν ρόλο σε ένα αγώνα, επηρεάζουν και δε σφυρίζουν όλοι το ίδιο. Το θέμα είναι να μην επηρεάζουν τα αποτελέσματα υπέρ ενός αντιπάλου συνεχώς.