Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ.ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Δελτιο Τύπου Δημάρχου Δίου Ολύμπου, Κώστα Δημόπουλου σχετικά με την 
 ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Το αποτρόπαιο θέαμα δηλητηριασμένων αδέσποτων σκύλων αντίκρισαν οι κάτοικοι του Λιτοχώρου
τις τελευταίες ημέρες. την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα, όπως και κάθε πράξη βίας και επίθεσης απέναντι στην "κοινότητα" των ζώων και τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος, καταδικάζει την αδικαιολόγητη αυτή πράξη και καλεί όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, όπου άμεσα πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστου, για να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Η προσπάθεια του Δήμου μας για την ευζωία των αδέσποτων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο, είναι συνεχής, επίμονη και σε στενή συνεργασία με εθελοντές.

Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε με μέριμνα της δημοτικής αρχής να ιδρυθεί τοπικό φιλοζωικό σωματείο με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων δημοτών. Το σωματείο αυτό, σε συνεργασία με το Δήμο και με την υποστήριξή του θα αναλάβει να διεκπεραιώσει τα απαραίτητα για τη φροντίδα των αδεσπότων.


Σύντομα δε, θα εκδοθεί ανακοίνωση προκειμένου να προσέλθουν στο Δήμο για να προσυπογράψουν το καταστατικό όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη.