Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ευχές από τον συμπατριώτη μας Σωτήρη Τσιλίκα


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014

Στις μέρες των γιορτών, ας φέρουμε μιαν ατμόσφαιρα παραμυθένια, να ζήσουμε -έστω και για λίγο- την υπερβολή και το όνειρο.


Ας κάνουμε δώρα κι ας είναι και πολύ μικρά, εντελώς συμβολικά και με αληθινές ευχές στους αγαπημένους μας.

Ας στείλουμε με την ψυχή μας ευχές στα παιδιά (την ελπίδα του μέλλοντος) και σε όλους τους Έλληνες πολίτες (ενεργούς και μη) αλλά και στους αλλοδαπούς, όπως και σε όλον τον κόσμο. Το πνευματικό αστέρι των Χριστουγέννων να φωτίσει την καρδιά και τον νου όλων μας.

Καλά Χριστούγεννα 

- Είτε σαν συμβολική γέννηση στην ψυχή μας του υιού του ανθρώπου, που θα ζήσει και θα πεθάνει, για να αναστηθεί ως θεός, στις καρδιές μας.
- Είτε σαν πραγματική γέννηση του αληθινού εαυτού μας. Μετά το προσωπικό ταξίδι προς την Ιθάκη, με πρόσβαση στην θλίψη και στον πόνο και έτσι δικαιωματικά, στην χαρά και την αγάπη, να στοχεύσει εξελικτικά στο ΄΄ Άνθρωπε γνώθι σ΄ αυτόν΄΄ και στην ανθρώπινη τελείωση .

Ας ζούμε την ζωή στο εδώ και τώρα, σαν άνθρωποι με ανοιχτές καρδιές και με συνειδητή αλληλέγγυα σύνδεση και όραμα στην Κοινωνία.

Σχεδόν 2.000 χρόνια πριν: ΄΄Αγαπάτε αλλήλους. Αγάπα τον πλησίον σου, όπως τον εαυτό σου΄΄. Ιησούς Χριστός
Σχεδόν 2.500 χρόνια πριν στην Ελλάδα του πνεύματος: ΄΄ Εγώ γεννήθηκα για να αγαπώ και όχι να μισώ΄΄. Αντιγόνη (Σοφοκλής 496 – 406 π.Χ.)

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, μια μεγάλη ευχή: Είθε να ερωτευόμαστε την ίδια την ζωή, μέσα στον παγκόσμιο νόμο της αγάπης.


Σωτήρης Μιχ. Τσιλίκας