Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόταση, τέλεσε την ετήσια πανήγυρη του Ιερού Ιβηρητικού
Κελλίου Τυπογράφων στις Καρυές του Αγίου Όρους, στη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων, στις 19 Δεκεμβρίου (6 με το Παλαιό Ημερολόγιο).
Η πανήγυρη τελέστηκε με ολονύκτια αγρυπνία, στην οποία συμμετείχαν πολλοί κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί προσκυνητές, κυρίως νέοι.
Κατά την αγιορειτική λειτουργική παράδοση τελέστηκαν και τα «Κτητορικά» το απόγευμα της κυριώνυμης ημέρας. Τέλος, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία για τη μνήμη του Αγίου Αμβροσίου Μεδιολάνων.
Τον Μητροπολίτη Κίτρους και τους προσκυνητές καλωσόρισε ο Γέροντας του Κελλίου Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος κ. Αρσένιος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για τον κόπο της παρουσίας και συμμετοχής τους.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, σε κάθε περίσταση, αναφέρθηκε στη θέση των εκκλησιαστικών εορτών στην πνευματική ζωή τόσο των μοναχών όσο και των λαϊκών πιστών. Αναφέρθηκε στο ποιμαντικό έργο υπό τις σύγχρονες συνθήκες και στη θετική παρουσία της Εκκλησίας στην κοινωνία μας. Παρακάλεσε τους Αγιορείτες Πατέρες να υποστηρίζουν προσευχητικά τους επισκόπους και τους ιερείς, στις αγωνίες τους, τις καθημερινές προσπάθειές τους και για την ευόδωση των πρωτοβουλιών τους.