Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη για – κατά περίπτωση – αγορά, πώληση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου κατασχέθηκαν περισσότερα από 390 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής, δύο ημεδαποί ηλικίας 38 και 55 ετών, για – κατά περίπτωση- αγορά, πώληση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από μεθοδική έρευνα και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο 38χρονος, που οδηγούσε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 257 γραμμαρίων.
Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο 38χρονος προμηθεύτηκε λίγη ώρα νωρίτερα την παραπάνω ποσότητα κάνναβης έναντι χρηματικής αμοιβής από τον 55χρονο, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε, ενώ στην οικία του στη Θεσσαλονίκη κατείχε:
  • 5 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 136,4 γραμμαρίων,
  • 2 ζυγαριές ακριβείας,
  • 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,
  • 53 κενά αεροστεγή σακουλάκια,
  • 1 αεροβόλο πιστόλι αερίου με 1.010 μεταλλικά σφαιρίδια και 5 αμπούλες και
  • το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.
Επιπλέον των παραπάνω τα οποία κατασχέθηκαν, κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο του 38χρονου.
Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τις – κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και της νομοθεσίας περί όπλων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.