Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης

 Σοφία Μαυρίδου: Η προσπάθεια που καταβάλουμε αποδίδει καρπούς.
           
            Με έγγραφό του το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών
ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου για τις νέες εξελίξεις στο ζήτημα του Βόρειου ανισόπεδου κόμβου Κατερίνης στον οικισμό της Περίστασης. Το πρόβλημα ανέκυψε μετά την κατασκευή του έργου, η μελέτη του οποίου προέβλεπε το κλείσιμο της μοναδικής κυκλοφοριακής αρτηρίας που υπήρχε από την Περίσταση  προς οικισμό κατοίκων που διαμένουν σε 300 μέτρα απόσταση. 
            Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά από παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και αλλεπάλληλες συναντήσεις της με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων ΕΥΔΕ/ΚΕΣΠ ΠΕ & ΒΕ, ζητά την άμεση εξέταση της εναλλακτικής πρόσβασης των κατοίκων της Περίστασης εντός των ορίων απαλλοτρίωσης στο Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης. Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου κοινοποίησε έγγραφο τόσο στην ανάδοχο εταιρεία όσο και στην κατασκευάστρια εταιρεία, από τις οποίες ζητά να εξεταστούν το ταχύτερο δυνατόν οι δυνατότητες να υπάρξει ένα εναλλακτικό σενάριο οδικής επικοινωνίας και σύνδεσης των κατοικιών με την Περίσταση.

            
Η κα Μαυρίδου δηλώνει “ικανοποιημένη από την παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Περίστασης και της ευρύτερης περιοχής. Θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα συμπληρωματικό έργο, ώστε να μη διακόπτεται η πρόσβαση στον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο και να αποκατασταθεί η καθημερινή ταλαιπωρία των ωφελουμένων από τη λειτουργία της αγροτικής οδού, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των αγροτών που έχουν τα αγροκτήματά τους στην περιοχή”.
            Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της  περιοχής για την ύπαρξη εναλλακτικού σεναρίου οδικής επικοινωνίας εντός των ορίων απαλλοτρίωσης στο Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας προσμένει μία θετική ανταπόκριση τόσο της αναδόχου, όσο και της κατασκευάστριας εταιρείας, μετά την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου.