Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

"Έφυγε" ο σταρ της ροκ Τζο Κόκερ

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της ροκ μουσικής σκηνής μεταπολεμικά, ο Bρετανός τραγουδιστής Τζο Κόκερ, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 70 ετών χτυπημένος από
την επάρατo νόσο.

Ο σταρ της ροκ και των μπλουζ πέθανε στο σπίτι του στο Κολοράντο, όπου διέμενε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο ατζέντης του, επιβεβαίωσε τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τα αίτια.


Ο Τζο Κόκερ εργάστηκε αρχικά ως υδραυλικός, μέχρι που ανακαλύφθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στο Γούντστοκ για την ερμηνεία του στο τραγούδι «With a Little Help From My Friends» των ΜπιτλςΟ Τζο Κόκερ, που διακρίθηκε επίσης ως συνθέτης, στιχουργός και ηθοποιός, γεννήθηκε στη βρετανική πόλη Σέφιλντ το 1942. Το 1961 ζούσε διπλή ζωή: Την ημέρα εργαζόταν ως υδραυλικός και τεχνικός δικτύων φυσικού αερίου και τα βράδια τραγουδούσε σε νυχτερινά κέντρα.

Έγινε γνωστός τραγουδώντας στοπ Γουντστοκ την επιτυχία των Μπιτλς «With A Little Help From My Friends» (τραγούδι με το οποίο έφθασε στο Νο1 του καταλόγου των επιτυχιών στη Βρετανία το 1968) και αργότερα τραγουδώντας με την Jennifer Warnes το «Up Where We Belong». 

Μετρώντας περισσότερα από 40 χρόνια στη μουσική σκηνή, ο Κόκερ με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή, άφησε παρακαταθήκη σπουδαία τραγούδια, όπως το «You Are So Beautiful» και το «Unchain my Heart».

Δείτε τον να ερμηνεύει τις θρυλικές επιτυχίες του



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr