Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Παράταση για τεχνικό έλεγχο οχημάτων (ΚΤΕΟ) λόγω χιονόπτωσης ζήτησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης

Τη χορήγηση παράτασης για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων (ΚΤΕΟ) αξίωσε  η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, από την Αποκεντρωμένη
Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Πιερία και με δεδομένο ότι  στο  Ν. Πιερίας υπάρχουν πολλοί οικισμοί και χωριά στους ορεινούς όγκους (Λιτόχωρο, Άγιος Δημήτριος, Ελατοχώρι κλπ) οι πολίτες αδυνατούν να μετακινηθούν καθώς σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πιερίας, για την κίνηση των οχημάτων στα ορεινά απαιτείται αποχιονισμός και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις οχημάτων ώστε να αποφευχθούν οι πιθανότητες αποκλεισμού και τροχαίων ατυχημάτων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ζητά την έκδοση της σχετικής απόφασης ώστε να παραταθεί η προθεσμία για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων που τέθηκαν σε κυκλοφορία ως καινούργια από 24-12-2010 έως και 7-1-2011 και  των οχημάτων που διαθέτουν  Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου με  καταληκτική ημερομηνία από 24-12-2014 έως και 7-1-2015.



Η παράταση να αφορά οχήματα, των οποίων η άδεια κυκλοφορίας εκδόθηκε με διεύθυνση κατοικίας του κατόχου τον Ν. Πιερίας και η  προθεσμία για τεχνικό έλεγχο των προαναφερομένων οχημάτων να παραταθεί ως και 20-1-2015.