Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Ζητούν πολλοί αρχαιοελληνιστές την αναγνώριση της Πατρώας θρησκείας .
Αυτό θα σήμαινε μεγάλη δύναμη για εμάς και κανείς δεν σου χαρίζει τέτοια δύναμη .
Θα ξαφνιαστώ ( και θα ανησυχήσω ) εάν ΤΩΡΑ μας κάνουν τέτοιο δώρο .

ΕΑΝ ήμασταν δυνατοί , μόνοι τους θα ερχόταν και θα πρόσφεραν την αναγνώριση ( "Θα σας αναγνωρίσουμε αλλά σας παρακαλούμε να μας ψηφίσετε " ) .
Τέτοια αναγνώριση θα ήταν ποιοτικώς καλύτερη .
Εάν ήμουν νεοταξίτης ιδού τί θα έκανα : Θα έλεγα "ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑΜΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ . ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΣΑΣ !" . Και την άλλη μέρα θα αναγνώριζα και θα διόριζα ιερείς τα πιο πουλημένα ρεμάλια του αρχαιοελληνικού χώρου !
Προσοχή λοιπόν ! Αν ζητάμε έτσι άνευ όρων αναγνώριση , μπορεί να σκάβουμε τον λάκκο μας .
Εάν κάποια στιγμή υπάρξει τίμια κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο θα μπορούσε να αρνηθεί την πληρωμή των χρεών με το επιχείρημα "ΟΥΔΕΠΟΤΕ ( απο το 141 πχ μέχρι σήμερα ) ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ . ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ . ΤΑ ΠΗΡΑΝ ( οι πουλημένοι κυβερνήτες ) ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΞΑΤΕ !" . Και σαν απόδειξη οτι είμασταν σκλάβοι θα μπορούσε να επικαλεστεί "ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ " .
Αν λοιπόν ΣΗΜΕΡΑ ( με αυτούς τους συγκεκριμένους κυβερνήτες ) μας δώσουν την αναγνώριση , αύριο θα μπορούν να μας πούν "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ . ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ . ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ; "
Αν δεν έχουμε ηγεσία κοινής αποδοχής ( που δεν έχουμε ακόμη ) , με την αναγνώριση απλώς θα διασπαστούμε ( επίσημα ! ) σε φράξιες όπως οι Παλαιοημερολογίτες και οι Νεοημερολογίτες Ορθόδοξοι .
Λέω λοιπόν οτι ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ να μας αναγνωρίσουν ! 
Και  να  μας   προσφέρουν  την  αναγνώριση  ,  θα  πρέπει  να  την  αρνηθούμε !
Μπορούμε να κάνουμε πολιτική ονοματοδοσία και πολιτικό γάμο και ύστερα να κάνουμε και την αντίστοιχη θρησκευτική τελετή . Ποιός μας εμποδίζει ;
Μπορούμε να έχουμε έναν χώρο σαν ναό έστω και αν το κράτος δεν τον αναγνωρίζει επίσημα . Ποιός μας εμποδίζει ;
Μπορούμε να έχουμε τους ιερείς μας έστω και αν το κράτος δεν τους αναγνωρίζει . Ποιός μας εμποδίζει ;
Μπορούμε να κάνουμε τις τελετές μας όπου θέλουμε . Ποιός μας εμποδίζει ;
Απο αυτήν (την σημερινή ) κυβέρνηση δεν θέλουμε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως !
Ακούω μερικούς που χαίρονται επειδή η ( σημερινή ) κυβέρνηση θα καταργήσει τον χριστιανικό σταυρό απο τις σημαίες . Δηλαδή πιστεύετε οτι αυτή η κυβέρνηση κάνει κάτι επειδή   μας  ΑΓΑΠΑ ;
Όχι βέβαια ! Και αν κάνει κάτι που μας φαίνεται ευχάριστο , για κάποιον ΠΟΝΗΡΟ λόγο το κάνει !
Επομένως , προτείνω να μην ζητάμε καμμία χάρη απο αυτή την κυβέρνηση .
ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ "ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ" !