Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΚΙΤΡΟΥΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟ

 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2015
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ
Κυκλοφόρησε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος το Εγκόλπιο
Ημερολόγιο 2015, το οποίο είναι αφιερωμένο στην επέτειο 30 ετών Αρχιερωσύνης του Γέροντος Μητροπολίτου πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου (1985-2015).
Όπως αναφέρει σε προλογικό σημείωμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, η αφιέρωση αυτή αποτελεί «ελάχιστη ένδειξη τιμής, αγάπης και σεβασμού προς το σεπτό πρόσωπό του και ειλικρινούς αναγνωρίσεως της θυσιαστικής προσφοράς του στο γεώργιο του Θεού».
Στο πρώτο μέρος του Εγκοπλίου Ημερολογίου περιλαμβάνονται βιογραφικά στοιχεία και εκτενή αποσπάσματα από τον χειροτονητήριο λόγο του τιμωμένου Ιεράρχου, καθώς επίσης και φωτογραφικό υλικό.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται συνοπτικά η τοπική εκκλησιαστική ιστορία, δίδονται χρήσιμες πληροφορίες για τη Διοίκηση, τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές, καταχωρίζονται ενημερωτικά στοιχεία για την Πνευματική και Φιλανθρωπική Διακονία και τις εκκλησιαστικές δραστηριότητες. Επιπλέον, παρέχονται οδηγίες για την τέλεση μυστηρίων, ι. ακολουθιών και ιεροπραξιών.


Καθώς το 2015, εκτός από το Ιωβηλαίο 30ετούς Αρχιερατείας του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου, αποτελεί και επέτειο 30 ετών από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Βαρνάβα, η Ιερά Μητρόπολις διοργανώνει εντός του Νοεμβρίου επετειακές εκδηλώσεις. Αυτές εντάσσονται στα «Αικατερίνεια 2015», προς τιμή της Πολιούχου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί προσεχώς.