Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ο συνδυασμός  "Νέα εποχή για τη Κατερίνη" έδωσε για άλλη μια φορά δυναμικό παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15/11 στο Δημαρχείο της πόλης μας.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Μακρίδης έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα με την
τοποθέτησή του στο θέμα του προϋπολογισμού, τονίζοντας πως η μη δημοκρατική εκπροσώπηση μελών του στην οικονομική επιτροπή αλλά και σε άλλες επιτροπές -  με τη συγκατάθεση της μείζονος αντιπολίτευσης  - αποκλείει τον συνδυασμό από τις αποφάσεις όποιας οικονομικής φύσεως. Χαρακτηριστικά για τον προϋπολογισμό δήλωσε πως "αυτό που εσείς αποκαλείτε ως «διαμάντι» εμείς το αποκαλούμε άνθρακα, το καταψηφίζουμε θεωρώντας πως δεν είναι υλοποιήσιμος. Δεν έχει προοπτική και για μια ακόμα φορά η διοίκηση θα βγει εκτός προγραμματισμού και εκτός στόχου.” Ο συνδυασμός καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δράσης του Δήμου Κατερίνης για το οικονομικό έτος 2015.
Στα προ ημερησίας θέματα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή» Νίκος Μακρίδης έθεσε το ζήτημα της μη λειτουργίας του κολυμβητηρίου της Κατερίνης. Ζήτησε ενημέρωση , εφόσον η μικρή πισίνα είναι διαθέσιμη, για ποιο λόγο ο δήμαρχος δεν προχωρά στην υπογραφή λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Απαντώντας ο δήμαρχος, είπε πως  ελπίζει στη λειτουργία της τον Γενάρη εάν και εφόσον στα έξοδα λειτουργίας μετέχουν και οι αθλητικοί σύλλογοι. Η μέχρι τώρα αδιαφορία της δημοτικής αρχής, έχει καταστήσει μη δυνατή την χρήση των εγκαταστάσεων όχι μόνο στους αθλητικούς συλλόγους όσο και στους πολίτες, στερώντας τους τη δυνατότητα άθλησης.
Είναι σαφές πως το δημοτικό κολυμβητήριο θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό "διαμάντι" εφόσον μιλάμε για έξοδα εφικτά.
Όσο αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη συμβολή των οδών Παρμενίωνος και Αγίας Παρασκευής ο Νίκος Μακρίδης εξέφρασε την κοινή γνώμη της περιοχής, ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, για την τροποποίηση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών , αφού σε προηγούμενο έργο προβλεπόταν χάραξη κυκλικού κόμβου. Η αντίδραση της διοίκησης ήταν έντονη, χωρίς όμως να απαντήσει ξεκάθαρα για την αλλαγή αυτή και ρίχνοντας το μπαλάκι από τον έναν αρμόδιο στον άλλον.
Τέλος, για την Ολυμπιάδα θα θέλαμε αυτή τη φορά να είναι οι τελευταίες υπογραφές των αρμόδιων για την επίλυση του προβλήματος του οικισμού.
Ο συνδυασμός μας "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ" απέφυγε τη συμμετοχή σε θέματα πολιτικής φύσεως καθώς επιμένει στην ανεξάρτητη κίνηση της, προασπίζοντας το συμφέρον του δημότη ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας κατά συνείδηση.



Συνεχίζουμε τον αγώνα… τίποτα δε θα μένει κρυφό από τους δημότες του Δήμου Κατερίνης.