Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στο προάστιο Νέα Περίσταση Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Ανακομιδή του
ι. λειψάνου του Αγίου Γεωργίου.
Του Αρχιερατικού Συλλειτούργου προέστη ο εορτάζων τα ονομαστήριά του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος. Συμπροσευχήθηκαν στο ι. βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης.
Κατά τον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία έψαλαν πολυμελείς χοροί ιεροψαλτών και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης υπό τη διεύθυνση των Λαζάρου Τσορμπατζίδη και Νικολάου Φακαλή, καθηγητών του Σχολείου.
Στον εορτασμό συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, φορέων και σχολείων,κλιμάκιο εθελοντριών τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πολλοί κληρικοί από τα Ιεροσόλυμα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πιερία,μοναχοί και μοναχές, καθώς επίσης και 100μελής ομάδα φοιτητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Πρωτοπρ. Γρηγόριο Σταμκόπουλο, Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, και πολλούς Καθηγητές.
Την ίδια ημέρα το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης τις ευχές των πιστών.