Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Έκθεση εικαστικών στην Αστική Σχολή Κατερίνης

Μορφές τέχνης – Έκθεση εικαστικών στην Αστική Σχολή
Δημιουργίες ζωγραφικής, αγιογραφίας και περίτεχνες χειροποίητες διακοσμητικές κατασκευές παρουσιάζονται έως και τις 14 Σεπτεμβρίου στην Αστική Σχολή
Κατερίνης. Ειδικότερα τρεις αξιόλογοι καλλιτέχνες με διαφορετική αφετηρία προέλευσης (Αθήνα, Βόλος, Κατερίνη), ενώνουν τις δυνάμεις τους και με τρίπτυχο μότο για την τέχνη τους: «Πρόοδος, Πολιτισμός, Μεράκι απευθύνονται με σεβασμό και ενθουσιασμό στο κοινό της Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα: ζωγραφικές δημιουργίες του Γεώργιου Παπαποστόλου έχουν ως πηγή έμπνευσης τοπία και παραδοσιακές ασχολίες καθημερινών ανθρώπων, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως ελαιογραφίες. Ο δημιουργός έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα, κατάγεται από τον Βόλο και τα τελευταία χρόνια ζει στην Κατερίνη.

Οι αγιογραφίες, της Χριστίνας Τσακανίκα έχουν σαφείς επιρροές από την Κρητική Βυζαντινή Σχολή και τόσο η τεχνοτροπία, όσο και τα υλικά που χρησιμοποιεί στα έργα της παραπέμπουν σε αυθεντικούς μεθόδους. Η δημιουργός ζει μόνιμα στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις, σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η συντοπίτισσά μας Σμαρώ Γιαννούλη με πολύ μεράκι δημιουργεί χειροποίητες διακοσμητικές κατασκευές με την τεχνική του ντεκουπάζ σε γυάλινες επιφάνειες δίνοντας έμφαση σε μορφές παιδικών μας ηρώων (κινούμενα σχέδια κ.λ.π.). Είναι η πρώτη φορά που εκθέτει έργα της στην ιδιαίτερη πατρίδα της.


Και οι τρεις δημιουργοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι  από την ανταπόκριση που βρήκε η έκθεσή τους στο κοινό της περιοχής μας και προσκαλούν όλους όσοι δεν πρόλαβαν να δουν από κοντά τα έργα τους να περιηγηθούν στους χώρους της Αστικής Σχολής την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή από τις 10:00 π.μ. έως 13:00 και από τις 18:00 έως τις 23:00.