Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Αποστολές σχολείων από περιοχές της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας, καθώς και από τα Εκπαιδευτήρια "ΠΛΑΤΩΝ" στο Δημαρχείο Κατερίνης

 Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Κατερίνης το πρωί της περασμένης Τρίτης, εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ»,  οι οποίοι συνόδευαν
αποστολές σχολείων από τις περιοχές της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας. Αφορμή της επίσκεψης ήταν η  οργάνωση και υλοποίηση από τα συγκεκριμένα σχολεία εκπαιδευτικού προγράμματος ρομποτικής με στόχο την εφαρμογή του στα σχολεία. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής την αποστολή υποδέχτηκε η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, ενώ παρέστη και η δημοτική σύμβουλος Ροδή Ελευθεριάδου.


 Όπως σημείωσαν τα μέλη των αποστολών αναφερόμενα στην εξέλιξη του προγράμματος : «έχουν γίνει βήματα με αμοιβαίες επισκέψεις  για την παρακολούθηση και στη συνέχεια υλοποίηση του έργου».
           
Από την πλευρά της η κα Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη,  μίλησε με έμφαση για την σπουδαιότητα του προγράμματος και τις δυνατότητες  που αναπτύσσει. Επιπλέον, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην κοινωνία, για την ιστορική και την σύγχρονη ταυτότητα της πόλης, για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέλος, ακολούθησε μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.