Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού: Εορτασμός Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού
2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού
Εορτασμός Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού
Ρατσισμός  και διαφορετικότητα: «Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι»


   Η 6 Οκτωβρίου καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ως  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή  τα σχολεία όλων των βαθμίδων της χώρας διοργανώνουν εκδηλώσεις με σκοπό το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αποδοχή του άλλου ανεξάρτητα  «…από  τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση».
   Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που στόχευαν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών  πάνω στο θέμα  του ρατσισμού και της διαφορετικότητας με ομιλίες, προβολή ταινιών μικρού μήκους αλλά και επίδειξη παραολυμπιακών αθλημάτων. Ειδικότερα προβλήθηκαν οι ταινίες μικρού μήκους: «Pet shop», «Ο μικρός ήρωας» καθώς και τα παιδικά παραμύθια «Ο Μαυρούλης», «Το Κάτι Άλλο» και «Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας». Η προβολή αυτών των ταινιών έδωσε την ευκαιρία για προβληματισμό και συζήτηση  και συμμετείχαν αυθόρμητα τα παιδιά όλων των τάξεων.
    Στη συνέχεια και επειδή οι καιρικές συνθήκες απαγόρευαν την παρουσίαση αθλητικών δραστηριοτήτων σχετικών με το θέμα, όπως αυτές προγραμματίστηκαν, έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων  μέσα από σχετικά βίντεο.

  Οι εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού αποτέλεσαν μια πολύ καλή ευκαιρία να προσεγγίσουν τα παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου μας το  τόσο σημαντικό θέμα του ρατσισμού και της διαφορετικότητας, ένα θέμα που δεν εξαντλείται στα πλαίσια μιας ημέρας αλλά θα πρέπει να αποτελεί στόχο της σύγχρονης παιδείας η οποία αγκαλιάζει το διαφορετικό και  μετατρέπει το σχολείο σε ενεργητικό και δημιουργικό.