Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Στους 26 δημοφιλέστερους Δημάρχους παγκοσμίως ο Μπουτάρης

Το ανεξάρτητο Ίδρυμα «City Mayors Foundation” (www.citymayors.com) συμπεριέλαβε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στον κατάλογο των 26 επικρατέστερων δημάρχων από
όλο τον κόσμο, οι οποίοι τίθενται σε δημόσια ψηφοφορία στην ιστοσελίδα www.worldmayor.com για τον τίτλο του «Δημάρχου της Χρονιάς-2014».
Μεταξύ των 26 δημάρχων πόλεων από όλες τις ηπείρους βρίσκονται οι δήμαρχοι του Κάλγκαρι Καναδά και του Χιούστον των ΗΠΑ, του Μπρίστολ και του Λίβερπουλ της Βρετανίας, της Γάνδης του Βελγίου, του Μπορντό της Γαλλίας, της Λαμπεντούζα της Ιταλίας, της Ρίγας της Λετονίας, της Χάιφα του Ισραήλ, της Σεούλ της Νότιας Κορέας, της Σμύρνης της Τουρκίας και του Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Οι διοργανωτές της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας παρακινούν τους πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους, ψηφίζοντας το Δήμαρχο της Χρονιάς για το 2014.
Για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Μπουτάρη, οι πολίτες που επιθυμούν μπορούν να στέλνουν το σχόλιό τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείουthessaloniki@worldmayor.com, κατά προτίμηση, όπως σημειώνεται, στην αγγλική γλώσσα, υπογράφοντας είτε με τα αρχικά του ονόματός τους είτε με το πλήρες ονοματεπώνυμό τους και δηλώνοντας αν είναι κάτοικοι της πόλης ή άλλης περιοχής. Η ψηφοφορία έχει ήδη ανοίξει και θα συνεχιστεί έως τα μέσα του Οκτωβρίου του 2014, όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα. Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την ψηφοφορία εδώ:http://www.worldmayor.com/contest_2014/shortlist-2014.html
Το Ίδρυμα «City Mayors Foundation» ιδρύθηκε το 2003 με στόχο να προωθήσει την «ορθή, ανοιχτή και ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση» όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του,www.citymayors.com. Δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε πόλη ή οργάνωση, ενώ δεν έχει εμπορικό ή κερδοφόρο χαρακτήρα. Αντιθέτως, σημειώνεται, «δεν αναζητούνται χορηγίες, διαφήμιση, συνδρομές, δωρεές ή οποιαδήποτε άλλη πηγή εσόδων και θα απορριφθούν ακόμη και εάν προσφερθούν».
Προηγούμενοι «Δήμαρχοι της Χρονιάς» είχαν αναδειχτεί οι δήμαρχοι Μπιλμπάο (2012), Πόλης του Μεξικό (2010), Κέιπ Τάουν (2008), Μελβούρνης (2006), η Ντόρα Μπακογιάννη ως Δήμαρχος Αθηναίων το 2005 και ο Έντι Ράμα ως Δήμαρχος Τιράνων το 2004.
Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο Ίδρυμα είχε χρίσει το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη «Δήμαρχο του Μήνα» για τον Οκτώβριο του 2012.

http://newsta.gr/