Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ο προβληματισμός ενός πολίτη !! (Θέμα για εξέταση)

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Φρίξο
H ελλαδική άρχουσα ελίτ προχωρεί την δορυφοροποίηση στην τουρκία ολοταχώς. Έτσι επιβάλλουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα του παρασιτικού και κρατικοδίαιτου κατεστημένου.

Ο Α. Σαμαράς είναι ανίσχυρος και δεν μπορεί να πράξει ΤΙΠΟΤΑ.
Τα εμπειρικά δεδομένα είναι ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ:

1)Στην συνάντηση του συνδέσμου ελλήνων βιομηχανων με τον αντίστοιχο τουρκικό (TUSIAD/TUKSON) οι έλληνες ανοιχτά ζήτησαν την αγορά ( το βάφτισαν επενδύσεις) κρίσιμων τομέων στις μεταφορές, στην ενεργεια! και στα τρόφιμα.
Στην εγνατία όπου πηγαίνω συχνά, τα τούρκικα φορτηγά είναι πολυαριθμότερα των ελληνικών. Αφερίμ! Γιουσουφάκια μου. Φτιάξανε δρόμο για το τούρκικο εμπόριο ενώ κυνηγούν με πραξικοπηματικά νομοσχέδια την ελληνική επιχειρηματικότητα. Και μετά περιμένουν την ανάπτυξη…
2)Τουρκικοί όμιλοι εξαγόρασαν τις μαρίνες της Μυτιλήνης και του Πυθαγορίου Σάμου και ελέγχουν αυτές των γουβίων στην κέρκυρα, της λευκάδας και της καλαμάτας. ‘Επεται το λιμάνι της Ύδρας!
3) Η Dogus μετέχει –κρατηθείται!- στο μετοχικό ταμείο στρατού και σύντομα θα ελέγχει ελληνικά λιμάνια. Η –λέμε τώρα- εθνική ασφάλεια είναι σε κίνδυνο γιατί τα λιμάνια θα ελέγχονται με ραντάρ εμβέλειας τουλαχιστον 30 ν.μ. ποιος εγγυάται πως δεν θα χρησινμοποιούνται για χαρτογράφηση κρίσιμων περιοχών από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις;
4)Η Dogus σε συνεργασία με την Λάμδα επενδυτική του Λάτση ελέγχει αυτή τη στιγμή το 80% των ιδιωτικών λιμανιών.
5)Βαθμιαία η άγκυρα ελέγχει ακτοπλοϊκά και τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο αιγαίο διότι οι ελληνικές εταιρίες δεν μπορούν να επιβιώσουν στην κόλαση των μέτρων που επέβαλλε η κατοχική διακυβέρνηση και η τρόϊκα που ενώ μιλά για ανάπτυξη πράττει ακριβώς τα αντίθετα.
6)Στον τραπεζικό τομέα η τράπεζα ζιράατ παρέχει αφειδώς χαμηλότοκα δάνεια του 3% στην θράκη μας. Οι εγχώριες τράπεζες με επιτόκια του 10-15% υποθηκεύουν το μέλλον μας αλλά αποζυμούν με τις εις βάρος μας διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις τους ότι παραληματικού γωγική δραστηριότητα και εξαναγκάζουν τους έλληνες να χρεοκοπούν.
7) Υπενθυμίζω την δήλωση του στουρνάρα, στο cnnστις 18/1/2013, αυτού του εμβληματικού δουλοπρεπούς γραικύλου, πως «έχουμε παγκοσμιοποίηση, αν μας αγοράσουν οι τούρκοι».
Η τουρκία στοχεύει να γίνει η επικυρίαρχη οικονομική και ΕΘΝΙΚΗ δύναμη εξασφαλίζοντας τον πλούτο της περιοχής.
8)Μέσω επενδυτικών σχημάτων των οποίων οι ιδιοκτήτες παραμένουν άγνωστοι και μέσω της δημιουργίας της διασυνοριακής ελεύθερης (sic!) βιομηχανικής ζωνης στην περιοχή της θράκης, η τουρκία δημιουργεί προυποθέσεις κυριαρχίας που δεν μπορούσε ούτε να φανταστεί πως θα της έδιναν απλόχερα οι εδώ ελληνώνυμοι γκαουλαϊτερ.
9)Ο TAP, θα αποδειχθεί ζημιογόνος εθνικά διότι είναι εργαλείο πίεσης για την δημιουργία αγωγού μεταφοράς αερίου από τα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα στο τουρκικό δίκτυο. Η Ελλάδα ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΜΒΟ, διότι γίνεται διάτρητος ο ελληνικός αμυντικός σχεδασμός.
Κατά τα άλλα, βαίνουμε οσονούπω από την ύφεση και σε λίγο έρχεται και η ανάπτυξη.
Κε. Πρωθυπουργέ, όταν χρειάζεστε την άδεια από ξένους για να αποφασίσετε αν θα μειώσετε το τάδε φόρο ή να ακυρώσετε το δείνα μέτρο, η τουρκία πράττει στρατηγικά με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον της και εμείς απλά «συμμορφωνόμαστε διότι έτσι επιτάσει η συμμετοχή μας στο ευρώ», ποιο το νόημα της εθνικής ανεξαρτησίας μας;