Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η Σκωτία απέρριψε την επιλογή της ανεξαρτησίας

Το 54,9% φτάνει το "όχι" των Σκωτσέζων στην απόσχιση - Επίσημα αποτελέσματα στις 20 από τις 32 περιοχές - Σε εξέλιξη το θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων - Αγωνία μέχρι το πρωί καθώς στις 8 αναμένονται τα πρώτα επίσημα στοιχεία - Ξεπερνά το 85% η συμμετοχή
Η Σκωτία αποφάσισε να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο απορρίπτοντας την επιλογή της ανεξαρτησίας, μεταδίδει το BBC και το Ρόιτερς.
Έπειτα από την καταμέτρηση άνω του 60% των ψήφων, το στρατόπεδο του "όχι" επικρατεί με 54%, έναντι 46% για το "ναι" , σύμφωνα με εκτίμηση και του πρακτορείου Ρόιτερς.
Ο Αλεξ Σάλμοντ, πρωθυπουργός της Σκωτίας και ηγέτης της καμπάνιας υπέρ της ανεξαρτησίας, παραδέχθηκε την ήττα της παράταξης του "ναι" στο δημοψήφισμα, δηλώνοντας ότι η Σκωτία αποφάσισε να μην γίνει ανεξάρτητη χώρα, και πρόσθεσε ότι προσδοκά ότι το Λονδίνο θα τηρήσει σύντομα τις δεσμεύσεις του για την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στη Σκωτία.
Στο 54,9% φτάνει μέχρι στιγμής το ποσοστό των Σκωτσέζων που ψηφίζουν παραμονή στη Μεγάλη Βρετανία. Το "όχι" προηγείται τη στιγμή που έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα σε 15 από τις 32 περιοχές. Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ξεπερνά το 85%.
Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Τζον Κέρτις δήλωσε στο BBC ότι "αρχίζουν να εμφανίζονται τα στοιχεία που δείχνουν ότι το στρατόπεδο του "όχι" επικρατεί".


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ