Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Διεθνές κύπελλο Κολινδρού-Η δεύτερη μέρα

Συνεχίζεται στον Κολινδρό το πρώτο διεθνές κύπελλο που διοργανώνει η ΕΟΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και την ΕΚΑΣΚΕΜ. Το πρωί οι τέσσερις
ομάδες που συμμετέχουν δούλεψαν πάνω στον αιφνιδιασμό και στην προσωπική και ομαδική άμυνα.
Το απόγευμα  η δεύτερη ελληνική ομάδα παρέμεινε αήττητη καθώς επιβλήθηκε με 79-71 της Βουλγαρίας ενώ η πρώτη δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ρουμανία και ηττήθηκε με 73-77. Αναλυτικά τα παιχνίδια:
ΕΛΛΑΣ Α 73 
ΡΟΥΜΑΝΙΑ 77
Δεκάλεπτα: 21-21, 43-41, 56-60, 73-77
Διαιτητές: Μελανίδης-Χατζηχαρίσης
ΕΛΛΑΣ Α (Δήμος-Κασιμίδης): Τσέλος 2, Φωτόπουλος 10(2), Πλακογιαννάκης, Γεωργουλάκος,  Δραγάτης 6, Γκουαλτιέρι 10(1), Καρακατσάνης 8, Ψαρράς 12, Καμπερίδης 13(1), Λιούνης 12, Χατζηδάκης, Αλτίνης.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Νταν-Μαν): Κούρμπισα, Βίντα 6(2), Ναστουρέσκου 3(1), Φομετέσκου 6(2), Κοκονέα 14(2), Πετρέσκου 4, Στόικα 5(1), Ιονίτα 17, Ατκινς 19, Πόρουμπ, Τσίτου, Ζαχαρία 3(1). 
ΕΛΛΑΣ Β 79
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 71
Δεκάλεπτα: 19-16, 41-36, 58-47, 79-71
Διαιτητές: Μελανίδης-Χατζηχαρίσης
ΕΛΛΑΣ Β (Κοτανίδης-Πεγιάς): Σταμούλης 9, Τσουργιάννης 6, Ζαμπάκης 6, Κάπρης 29(3), Δημητράκας 15, Τσουμάνης 2, Ντομπρογιάννης 3, Θεοδωρικάκος, Αγγελοκωνσταντής 2, Σακελλαρίου, Μπαζινάς, Στεφανίδης 7.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ασπαρούχοφ-Τσένοφ): Βεζίρσκι 3(1), Αντόνοφ, Μάτουσεφ 4, Πέτροφ 2, Ντιμιτρόφ 14, Κραστάνοφ 16, Στάικοφ 4, Αλιπίεφ 22(4), Κιρίλοφ 4, Τσερνοκόγιεφ 2.
Οι προπονητές μιλούν για την διοργάνωση
Σε κάποιο από τα διαλλείματα των αγώνων ζητήσαμε ένα μικρό σχόλιο από τους προπονητές που δίνουν το παρών. Να τι είπαν:
Οι προπονητές της Ρουμανίας Ντάτσιαν Νταν και Σεμπάστιαν Μαν δήλωσαν: «Είναι δεύτερη φορά που ερχόμαστε στο Κολινδρό. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι την πρώτη φορά γι αυτό και δηλώσαμε ότι θέλουμε να ξαναρθούμε. Το περιβάλλον, το φαγητό, η εξυπηρέτηση και η φιλοξενία είναι άψογα. Το ίδιο ευχαριστημένοι είναι και οι αθλητές τόσο από τα προηγούμενα όσο και από το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε με τις Ελληνικές ομάδες στις οποίες παίζουν παίκτες που είναι υψηλού επιπέδου.  Η διοργάνωση είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα και όσο περνά ο καιρός είμαστε σίγουροι ότι θα εξελίσσεται κάτι που το ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά».
Από την Βουλγαρία ήρθαν στον Κολινδρό ο Γιάβορ Ασπαρούχοφ και ο Χρίστο Τσένοφ που τόνισαν: «Ευχαριστούμε την ομοσπονδία για την πρόσκληση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι τόσο από το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης όσο και από το ταλέντο των παικτών. Το επίπεδο συναγωνισμού θυμίζει επίπεδο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.  Είναι πολύ καλές οι αθλητικές εγκαταστάσεις και η φιλοξενία είναι άψογη. Εκτός από αυτό σε τέτοιες διοργανώσεις κάνουμε αρκετές φιλίες που παραμένουν και τα επόμενα χρόνια».
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Δήμος ανέφερε: «Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συγκεντρωθούν τα καλύτερα παιδιά της κατηγορίας u15 της χώρας μας, να γνωριστούν και να συνεργαστούν, καθώς και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε διεθνές επίπεδο. Η τοπική κοινωνία μας αγκάλιασε όπως κάθε χρόνο, βοηθώντας τις ομάδες τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό».
Ο προπονητής της ΕΚΑΣΘ, Ακης Κοτανίδης δήλωσε τα εξής: «Η μετεξέλιξη του διεθνούς αναπτυξιακού καμπ σε διεθνές κύπελλο είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην όσο το δυνατόν καλύτερη ανάδειξη των δυνατοτήτων των αθλητών σε αυτές τις ηλικίες. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι σταματά η προπονητική διάσταση του καθώς κάθε πρωί διεξάγονται κανονικά προπονήσεις πάνω σε διάφορους σταθμούς. Ερχομαι στον Κολινδρό συνέχεια τα τελευταία χρόνια και όπως πάντα μένουμε πολύ ευχαριστημένοι τόσο από την φιλοξενία όσο και από την διοργάνωση συνολικά».
Ο προπονητής της ΕΚΑΣΧ Γιώργος Πεγιάς τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στον Κολινδρό και είναι τιμή που βρίσκομαι εδώ. Είμαι ικανοποιημένος τόσο από την διοργάνωση όσο και από το επίπεδο των αθλητών που συμμετέχουν. Είναι μια ευκαιρία για τους αθλητές να φορέσουν την φανέλα της Εθνικής ομάδας σε ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων».
Από την ΕΚΑΣΚΕΜ στο διεθνές κύπελλο βρίσκεται ο Γιάννης Κασιμίδης ο οποίος είπε: «Είμαι η έβδομη παρουσία μου στα διεθνή καμπ του Κολινδρού. Θεωρώ ότι η φετινή εξέλιξη του θεσμού ανέβασε πολύ τον συναγωνιστικό επίπεδο, με αποτέλεσμα όλοι οι παίκτες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Η οργάνωση ήταν άψογη και όλα λειτούργησαν με  τον καλύτερο δυνατό τρόπο».