Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ανοιχτή επιστολή Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στους νέους και τις νέες του νομού μας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας
Ανοιχτή επιστολή στους νέους και τις νέες της Πιερίας

Τολμάμε να αγωνιζόμαστε, τολμάμε να νικάμε!

Φίλε/ φίλη,

Έχεις κάθε λόγο να είσαι οργισμένος, απογοητευμένος, απαισιόδοξος. Τα χρόνια που μεγάλωσες, που πήγες σχολείο, που σπούδασες σου είπαν να κοιτάς την “πάρτη” σου, να
κάνεις γνωριμίες που θα σε βοηθήσουνε να “ανέβεις”. Σου είπαν να μην μιλάς και να μην διεκδικείς. Σου είπαν να κάνεις πολλές κακοπληρωμένες και ανασφάλιστες δουλειές για να συμπληρώσεις το βιογραφικό σου και να καρφώνεις τον συνάδελφό σου για να τα έχεις καλά με το αφεντικό. 
Και αφού τα έκανες όπως σου είπαν, έμεινες στο ράφι, άνεργος, με τους γονείς σου σε δύο και τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα στην καλύτερη, αλλιώς άνεργοι να περιμένετε τη σύνταξη του παππού και της γιαγιάς. Ή σου δώσανε τη δυνατότητα να ψαχτείς στο εξωτερικό, δηλαδή να αφήσεις τη χώρα σου για ένα αβέβαιο μέλλον μακρυά.

Τώρα όμως είναι η σειρά σου να τους την πείς! 
Τέσσερα χρόνια μνημόνια, φτώχεια, ανεργία και φόβος είναι αρκετά! Ήρθε η ώρα να πάρουμε την αξιοπρέπειά μας πίσω. Να διεκδικήσουμε το μέλλον με την αριστερά και τους αγώνες. 
Ανασύρανε την ακροδεξιά και τους νεοναζί από την ναφθαλίνη για να σπείρουν το μίσος και το φόβο. Εμείς θα απαντήσουμε με τους αγώνες μας για δημοκρατία και ελευθερία, για το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την εργασία. Απαντάμε με την οργάνωσή μας στις συλλογικές αντιστάσεις, στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για να ανατρέψουμε τις δυνάμεις που μας οδήγησαν εδώ αλλά για να χτίσουμε και ένα νέο μέλλον ελπίδας και προοπτικής. 
Τώρα είναι η ώρα! Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία με χιλιάδες ελλείψεις, πριν σε πετάξουν από το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ ως “λιμνάζοντα”, πριν περάσεις ακόμα ένα χειμώνα άνεργος στο σπίτι ή στα voucher της εργασιακής εκδούλευσης. Είναι η ώρα να αντισταθούμε δυναμικά, συλλογικά και δημιουργικά, με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ! 
Ας γίνει αυτός ο Σεπτέμβρης αρχή της ανατροπής! Ας γίνει το φθινόπωρο αρχή μίας νέας πορείας αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης με σένα στην πρώτη γραμμή του αγώνα! 

Οργανωνόμαστε στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ! 
Κάνουμε  την αγανάκτησή μας δύναμη ανατροπής!

 Επικοινώνησε στο email : syriza_pierias@yahoo.gr