Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Τι αλλάζει στο εμπόριο καυσίμων

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Rizopoulos Post 
Στην πώληση καυσίμων μεταφέρεται πλέον ο ανταγωνισμός μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Μετά την ΑΒ Βασιλόπουλος, που πριν από ένα χρόνο επεκτάθηκε στην αγορά των
καυσίμων σε συνεργασία με την Coral, δικαιούχο των σημάτων Shell στην Ελλάδα, πρόσφατα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Δ. Μασούτης προχώρησε σε συνεργασία με την ΕΚΟ και συγκεκριμένα, με τη θυγατρική της ΕΚΟ Καλυψώ.
Η συμφωνία συνεργασίας αφορά τη δημιουργία εντός των πρατηρίων της ΕΚΟ, καταστημάτων της Μασούτης με την επωνυμία Express – Market. Ήδη το πρώτο κατάστημα λειτουργεί εδώ και λίγο διάστημα στη Βόρειο Ελλάδα. Στο σχεδιασμό των δυο εταιριών είναι η δημιουργία πάνω από 50 τέτοιων καταστημάτων σε αντίστοιχα πρατήρια της ΕΚΟ στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος έως και τη Θεσσαλία.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης από το 2005 αναπτύσσει δίκτυο καταστημάτων franchise express market και ειδικής συνεργασίας. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, το δίκτυο express market αριθμούσε 120 καταστήματα. Στο δίκτυο καταστημάτων franchise, όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα αποκτούν ενιαία ταυτότητα, με κοινό αναγνωρίσιμο σήμα και όνομα express market.
Η απελευθέρωση των αγορών, οι αλλαγές στα ωράρια λειτουργία των διαφόρων κατηγοριών καταστημάτων, αλλά και οι αλλαγές στον τρόπο χορήγησης των αδειών, οι οποίες νομοθετούνται υπό την πίεση της Τρόικας και των Μνημονίων οδηγούν σε ανατροπές στη λειτουργία όλων των αγορών οι οποίες γίνονται σταδιακά και τα αποτελέσματα τους θα φανούν τα επόμενα χρόνια.