Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Έσπασαν τα ισόβια για Παπαγεωργόπουλο-Λεμούσια-Σαξώνη

12 χρόνια κάθειρξη στον Παπαγεωργόπουλο. 13 χρόνια και 5 μήνες στον Λεμούσια. 20 χρόνια και 6 μήνες για τον Σαξώνη. 

Ένοχοι εκ νέου οι 5 κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης 17,9 εκ ευρώ από

τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Κατά πλειοψηφία (3-2) η απόφαση για τον πρώην δήμαρχο και τον πρώην Γενικό Γραμματέα του δήμου. 

Eλαφρότερες οι ποινές λόγω της αναγνώρισης από το δικαστήριο του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου. 

Το δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει κατά πλειοψηφία τον Β. Παπαγεωργόπουλο για 12 χρόνια, Τον Μιχάλη Λεμούσια για 13 χρόνια και 5 μήνες, τον Π. Σαξωνη για 20 χρόνια και έξι μήνες. 
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας καθώς καταδικάσθηκαν ο μεν Γ. Γκαιδατζης σε 2 χρόνια και ο Θ. Γκολας με 1 χρόνο και οι δύο με αναστολή. 


Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Καταδικάστηκε ένας αθώος 

Καταδικάστηκε ένας αθώος χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, επισημαίνει σε ιδιόχειρο του ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Το έδωσε στην σύζγό του για το διανείμει στα μ.μ.ε.



Αναλυτικά το σημείωμα:

Παρακαλώ ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ζητήσουν τον φάκελο της υπόθεσής μου και να ενημερωθούν για τον τρόπο που σπιλώθηκε το όνομά μου, να ενημερωθούν για τον τρόπο που επετεύχθη ο εξοστρακισμός μου την πολιτική ζωή του τόπου, να ενημερωθούν για την πρωτοφανή διαδικασία με την οποία οδηγήθηκα στην φυλακή και την πρώτη φορά και σήμερα, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και μετά από έξι αλλαγές του εναντίον μου κατηγορητηρίου, το οποίο κατέρρευσε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και τις έξι φορές.

Στη φυλακή μετά από μια μακρά διαδρομή προσφοράς στην πατρίδα, στη Θεσσαλονίκη, στην νεολαία, απόλυτου σεβασμού στο Σύνταγμα και τους Νόμους και χωρίς απόκτηση κάποιου σημαντικού περιουσιακού στοιχείου τα τελευταία 25 χρόνια! Στη φυλακή ένας αθώος! Εξιλαστήριο θύμα!

Δυστυχώς η σκευωρία κέρδισε για δεύτερη φορά. Στο Τριμελές με 3-0, στο 5μελές με 3-2. Δύο εφέτες ψήφισαν υπέρ της πλήρους αθωότητάς μου! Κι όμως οδηγούμαι και πάλι στην φυλακή. Ελπίζω ο Άρειος Πάγος να αντιληφθεί ότι η καταδίκη μου οφείλεται σε μια απόφαση σκοπιμότητας.
Τέλος, να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους συμπατριώτες μου και στους συμπολίτες μου που με άπειρες εκδηλώσεις συμπαράστασης με στήριξαν στον ενάμισι αυτόν χρόνο της εξορίας, της απομόνωσης και της λάσπης. Δεν πίστεψαν τα ψέματα. Αντιλήφθηκαν τη σκευωρία. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Τους είμαι ευγνώμων.







Λεμούσιας: Από το Θεό να το βρείτε 

Έξαλλος και εκτός ελέγχου ήταν ο πρώην ΓΓ του δήμου Μ. Λεμούσιας μετά το τέλος του δικαστηρίου. Απευθυνόμενος στους δικαστές είπε φορτισμένος : Με δολοφονήσατε, πρέπει να μιλήσω. Ήταν μια προειλημμενη απόφαση Είναι άδικο. Στη φυλακή άρχισα να διαβάζω την υπόθεση Ντρευφους και μετά την δίκη του Κολοκοτρώνη". Στη συνέχεια παρομοίασε τις δυο εφέτες, οι οποίες ζήτησαν την αθώωση του, με τους δικαστές Τερτσετη και Πολυζωιδη ενώ απευθυνόμενος σε αυτούς που αποφάσισαν την καταδίκη του είπε "από το Θεό να το βρείτε" 

Πιο ήρεμος ο συνήγορος του κ. Λεμούσια, Αλ. Κούγιας στις δηλώσεις του ενημέρωσε ότι θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο και πως έστω και με καθυστέρηση θα αθωώθουν οι Λεμούσιας και Παπαγεωργόπουλος. 

Για την αθωότητά του επέμεινε ο Γ. Γκαιδατζης αλλά και για την αθωότητά του πρώην δημάρχου και του πρώην ΓΓ. 

"Τα δικαστήρια τελείωσαν για τον Π. Σαξωνη. Ακολουθούν όμως άλλα για τους συγκατηγορουμενους του" σχολίασε δείκτικα ο δικηγόρος του πρώην ταμία Μ. Καυκοπουλος. 


Η πρόταση του Εισαγγελέα για τις ποινές 

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, Δημήτρης Ναιντος πρότεινε για τον Β. Παπαγεωργόπουλο ποινή φυλάκισης 13 χρόνων. Για τον Μ. Λεμούσια 15ετη φυλάκιση για την υπεξαιρεση και 15 μήνες για την πλαστογραφια. Για τον Π. Σαξώνη πρότεινε 20 χρόνια για υπεξαιρεση, 2 για πλαστογραφια, 7 για νομιμοποίηση εσόδων. 5 και 4 χρόνια στους δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου. 

Νωρίτερα το δικαστήριο είχε κάνει γνωστό ότι δέχεται το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και στους πέντε, καθώς και αυτό της καλής συμπεριφοράς στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον Θωμά Γκόλα. 

Η απόφαση του δικαστηρίου 


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

rthess.gr