Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ο Νότης Μαριάς από το Στρασβούργο: «Το μεγάλο παζάρι για την εκλογή Σουλτς στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βουλευτικό Γραφείο Νότη Μαριά
Ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR), Ευρωβουλευτής, κ. Νότης Μαριάς, σχολιάζοντας την εκλογή του κ. Μάρτιν Σουλτς στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε τα εξής:

«Η εκλογή Σουλτς στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η απόσυρση της υποψηφιότητάς του ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, καταδεικνύει το μεγάλο παζάρι των μνημονιακών δυνάμεων για τη διατήρηση των κεντρικών θέσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Όπως τόνισε ο κ. Μαριάς, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αθροίζοντας τις δυνάμεις τους, υπερψήφισαν ως Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον αποσυρθέντα από τη διεκδίκηση της θέσεως του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Σουλτς, εν αναμονή της «εκλογής» του κ. Γιούνκερ, στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Καταλήγοντας ο κ. Μαριάς, κατήγγειλε το παζάρι αυτό και υπογράμμισε την αντιδημοκρατική αυτή διαδικασία, από την οποία δεν προοιωνίζεται καμία ουσιαστική αλλαγή της γνωστής μερκελικής μνημονιακής πολιτικής για τους λαούς της Ευρώπης. Μια αλλαγή πολιτικής, που είναι απόλυτα απαραίτητη για τους Ευρωπαίους πολίτες, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων στο link: https://www.youtube.com/watch?v=neVDZ-6xsek