Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 60 ΠΙΕΡΙΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Επέστρεψαν από την Τήνο οι 60 συντοπίτες μας, που πραγματοποίησαν 3ήμερο προσκύνημα στο Ιερό Νησί της Μεγαλόχαρης. Του προσκυνήματος ηγείτο ο
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία. Συλλειτούργησαν ιερείς από την Κατερίνη και άλλα μέρη της Ελλάδας, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρίλας κ. Ευλόγιος, Ηγούμενος της ομώνυμης Ιεράς Μονής του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.


Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τόνισε την αξία της πίστεως στη ζωή των χριστιανών. Τέλος, εξέφρασε τη χαρά του, διότι ήλθε ως προσκυνητής στη χάρη της Ευαγγελίστριας Παναγίας, προκειμένου να εκζητήσει τη σωστική πρεσβεία της, στο ξεκίνημα της αρχιερατικής διακονίας του.


Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αφίχθη στην Ιερά Νήσο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο και του ευχήθηκε καρποφόρα ποιμαντορία. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, πρόσφερε στον Μητροπολίτη μας αντίγραφο της Αγίας Εικόνας, με την παρουσία Κληρικών, του Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα και μελών της Διοικούσας Επιτροπής, του Λιμενάρχη Τήνου και ευλαβών προσκυνητών.


Το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, Τετάρτης 2 Ιουλίου, κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, ο Σεβασμιώατος Μητροπολίτης μας, λόγω και της ακαδημαϊκής του ιδιότητας, έδωσε διάλεξη στην ιερατική σύναξη των κληρικών της Τήνου με θέμα «Η ιερωσύνη με μιαν άλλη ματιά».