Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες της Πιερίας που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και να ληφθούν μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες της Πιερίας που επλήγησαν από την νέα χαλαζόπτωση και να ληφθούν μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας».


Επισημαίνοντας τις σοβαρές καταστροφές που υπέστησαν από την νέα χαλαζόπτωση τα καπνά, τα αμπέλια, οι ελιές και άλλες καλλιέργειες αγροτών της Πιερίας, η βουλευτής του νομού μας, κυρία Άννα Μάνη, με επιστολή προς τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ, ζητά να σταλούν άμεσα οι αρμόδιοι γεωπόνοι-ελεγκτές, προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές και να λάβουν σύντομα οι παραγωγοί της Πιερίας τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.
Παράλληλα, η βουλευτής τονίζει στην επιστολή της, την επιτακτική ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων αντιχαλαζικής προστασίας για την αποφυγή νέων καταστροφών.   
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της βουλευτού :
                                                                                  
Κατερίνη, 24 Ιουλίου 2014
                                                                                  Προς : Τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ

Σας γνωστοποιώ ότι από τα χθεσινά, έκτακτα καιρικά φαινόμενα και τη χαλαζόπτωση, που έπληξε για μία ακόμη φορά περιοχές της Πιερίας, υπέστησαν σοβαρότατες ζημίες πλείστες καλλιέργειες, όπως καπνά, αμπέλια, ελιές και άλλες.
Δεδομένου ότι οι ανωτέρω καταστροφές στις καλλιέργειες των προαναφερθέντων αγροτικών, κατά κύριο λόγο, περιοχών θα επιφέρουν ισχυρό πλήγμα στη τοπική οικονομία, ενόψει του ότι για τους περισσότερους παραγωγούς αποτελούν τη μοναδική πηγή εισοδήματος, παρακαλώ όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποστολή ελεγκτικών κλιμακίων του ΕΛΓΑ που θα καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής, ώστε να καταβληθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις προς τους συμπατριώτες μου αγρότες της Πιερίας.
Τέλος, σας επισημαίνω την αναγκαιότητα άμεσης λήψεως μέτρων αντιχαλαζικής προστασίας για την πρόληψη και αποφυγή νέων ζημιών.


                                                                                  Με εκτίμηση,
Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου,

                                                                                 Βουλευτής Πιερίας.