Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ: 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....ΚΚΕ-ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΙ ΩΡΑ 8μμ
ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή:

Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων
(απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!

Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και, ακριβώς, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο. Σε νέες εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας».
Νίκος Μπελογιάννης, από την απολογία του στο στρατοδικείο.

Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε. Με στόχο να μοιάσουμε και να τιμήσουμε στην καθημερινή δράση και τον αγώνα, όσους πάλεψαν για ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας και των ανθρώπων. Με πείσμα, γνώση, εμπειρία, με θέληση και τόλμη. Με αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Γι’ αυτό στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” διαλέξαμε αυτό το σύνθημα.
Ξέρουμε, ο δρόμος ανοίγει δύσκολα, πόντο-πόντο. Τα καθήκοντα πολλά και μεγάλα, το έδαφος εχθρικό κι η μάχη “σώμα-σώμα”, συνείδηση τη συνείδηση. Τη δουλειά δεν τη φοβηθήκαμε. Κι ούτε τις δυσκολίες. Αισιόδοξοι, μέσα στην καθημερινή δράση και προσπάθεια για να αλλάξει η συνείδηση, να αποτινάξει από τις πλάτες της το βάρος του φόβου, της αυταπάτης, για να ισιώσει ό,τι σφυρηλατείται χρόνια τώρα στο “αμόνι” της καπιταλιστικής σκλαβιάς και των μηχανισμών του συστήματος.
Με πυξίδα σταθερή κι οδηγό το μέλλον που μας αξίζει.



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8μμ

ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΝΙΟΥ