Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... "συμμετέχω" Μάρκος Μπόλαρης
 Την δόμηση ενός λειτουργικού οργανωτικού  συστήματος, με το οποίο η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση για την Κεντρική Μακεδονία «Συμμετέχω», θα παρεμβαίνει με
θέσεις και προτάσεις στα καίρια ζητήματα του τόπου, συζήτησε ο επικεφαλής της Κίνησης κ. Μάρκος Μπόλαρης  σε σύσκεψη με την Ολομέλεια των υποψηφίων Περιφερειακών συμβούλων και των εθελοντών του «Συμμετέχω».

Ο κ. Μπόλαρης  στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» στην Θεσσαλονίκη, τόνισε πως  η πολιτική  πρόταση και πρωτοβουλία της κίνησης «Συμμετέχω» έχει κοινωνική βάση και επιδοκιμάστηκε από το 10% σχεδόν των ψηφοφόρων, γιατί σχετίζεται με πραγματικές αναγκαιότητες και μπορεί να συμβάλει στην έξοδο από την κρίση συμμετέχοντας ενεργά  με προτάσεις και παρεμβάσεις .
“Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ανοιχτά σοβαρά ζητήματα και ένας στους δέκα περίπου από τους συμπολίτες μας έδωσε εντολή αντιπολιτευτικά να τα διαχειριστούμε εμείς ως Κίνηση. Η εντολή δε δόθηκε σε τρεις περιφερειακούς συμβούλους, αλλά σε μια αυτοδιοικητική ανεξάρτητη κίνηση, με προγραμματικό λόγο που είναι δεσμευτικός”, είπε χαρακτηριστικά  ο κ. Μπόλαρης.


Στην συγκέντρωση, τα μέλη της παράταξης αποφάσισαν την σύσταση προσωρινής συντονιστικής επιτροπής η οποία  αποτελείται από τους πρώην υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες, πέντε πρώην υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης και τον επικεφαλής της Κίνησης κ. Μπόλαρη. 
Επίσης, αποφασίστηκε η  συγκρότηση  οκτώ  θεματικών επιτροπών ( Οικονομική/ΕΣΠΑ, Μητροπολιτική, Ανάπτυξης/Καινοτομίας, Πολιτισμού, Τουρισμού , Παιδείας/Νεολαίας, Αγροτικής παραγωγής, Κοινωνική/Υγείας) με έναν συντονιστή η καθεμιά, καθώς και η δημιουργία τριμελών χωρικών επιτροπών ανά περιφερειακή ενότητα.
Όλες οι επιτροπές θα είναι ανοιχτές στην συμμετοχή πολιτών και φορέων, τόσο στις συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται, όσο και στις διαδικτυακές συνεδριάσεις, οι οποίες θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» την όποια θα διαχειρίζονται εθελοντές.
Η ενημέρωση των μελών για τα θέματα που περιλαμβάνει η ατζέντα του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά και για τις προτάσεις των επιτροπών, θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ η συντονιστική επιτροπή θα καθορίζει την διεξαγωγή των γενικών συνελεύσεων.

Ο κ. Μπόλαρης ζήτησε από όλους τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους αλλά και τους εθελοντές της Κίνησης,  να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε θέματα που αφορούν την οικονομία, τον τουρισμό, τον πολισμό, την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον «Οι γνώσεις, η ποιότητα και η προσωπικότητα των ανθρώπων του «συμμετέχω» είναι τέτοιες, που μπορούμε με τις παρεμβάσεις μας να «σημαδέψουμε» τα πράγματα στον τόπο μας » είπε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω» υπογράμμισε πως « κάθε μέρα θα αποδεικνύουμε ότι το μήνυμά μας και η προσπάθεια μας δεν είναι εφήμερα, ούτε συγκυριακά.  Συνεχίζουμε να παλεύουμε για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας».
Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίστηκε η πρώτη συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους Μάρκο Μπόλαρη, Χρυσούλα Παλιαδέλη, Δημήτρη Μούρνο, Ηλία Θεοδωρίδη, Μανώλη Κοσμαδάκη, Χριστόφορο Τουτουντζίδη, Χρύσα Μπουφίδου, Γεράσιμου Λασκαρίδη, Αδάμ Δράγα, Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου, Δήμητρα Αγκαθίδου, Μαρία Βασιλάκη και Αθανάσιο Μπελίδη. Παράλληλα συνεχίζονται οι συναντήσεις ανα περιφερειακή ενότητα με συμμετοχή του επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής Κίνησης.