Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πανηγύρι στην Άνω Μηλιά στα Πιέρια - 2ο Αντάμωμα Απανταχού Μηλιωτών

 Η Άνω Μηλιά γιορτάζει το φετινό καλοκαίρι με τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και υποδέχεται τους απανταχού Μηλιώτες στο 2ο Αντάμωμα το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιουλίου 2014 με παραδοσιακό μηλιώτικο γλέντι.  

Ο Εκπολιτιστικός - Εξωραϊστικός Σύλλογος Οικισμού Άνω Μηλιάς Πιερίας «Η Αγία Παρασκευή», διοργανώνει και φέτος το καθιερωμένο τριήμερο των εκδηλώσεων με επίκεντρο την εορτή της Αγίας Παρασκευής στις 26 Ιουλίου 2014.
Η εκδηλώσεις ξεκινούν από το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουλίου με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Ώρα 18.00: Υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Αγ. Παρασκευής που θα μεταφέρουν καβαλάρηδες
Ώρα 18.15: Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία στην ιστορική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής
Ώρα 20.30: 2ο Αντάμωμα των Απανταχού Μηλιωτών με χορό και γλέντι με δημοτική και λαϊκή ορχήστρα στην πλατεία της Άνω Μηλιάς.

Το Σάββατο ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής, στην ομώνυμη ιστορική εκκλησία θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία, ώρα 07.30 και μετά γύρω στις 11.00 στον αυλόγυρο της εκκλησίας θα στηθεί ο παραδοσιακός Μηλιώτικος χορός.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων κλείνει την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 με τον «4ο Δρόμο των Μουσών» με συμμετοχές αθλητών και δρομέων από πολλές περιοχές.

Ο Δρόμος των Μουσών είναι ένας αναγνωρισμένος ανώμαλος ορεινός δρόμος και διοργανώνεται με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας. Σύμφωνα με την προκήρυξη πρόκειται για δρόμος Βουνού 16.300 μέτρων για αθλητές  βετεράνους  καθώς και ανεξάρτητους  αθλούμενους  Άνδρες  και Γυναίκες. Η Αφετηρία και ο Τερματισμός, είναι στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, της Άνω Μηλιάς. Η διαδρομή είναι κυκλική. Ο αγώνας περιλαμβάνει περίπου 1.500 μέτρα άσφαλτο, 3.300 μέτρα μονοπάτια και τα υπόλοιπα 11.500 μέτρα  δασικοί δρόμοι   ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Η  αφετηρία είναι σε υψόμετρο 950 μέτρων και το υψηλότερο σημείο της διαδρομής στα 1450 μέτρα.  Στη διαδρομή θα  υπάρχουν  τρεις σταθμοί εφοδιασμού νερού και τρεις πηγές. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 16.300 μ. έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 16 ετών. Για τον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 2002 έως το 2006. Ταυτόχρονα θα διεξαχθεί και δρόμος Βουνού 1.150 μέτρων για Αγόρια και Κορίτσια 8-12 ετών. Οι δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 10.00 στην Γραμματεία του Αγώνα και στο email: anomilia@yahoo.gr. Το κόστος συμμετοχής είναι συμβολικό,  5 ευρώ υπέρ του διοργανωτή Συλλόγου. Τα χρήματα θα διατεθούν για την βελτίωση και επέκταση των μονοπατιών και θα εισπράττετε κατά την ώρα παραλαβής του νούμερου. Για τα παιδιά η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα και καπέλα στο σημείο τερματισμού ενώ στους πρώτους κάθε κατηγορίας ενηλίκων καθώς και στον μεγαλύτερο ηλικιακά συμμετέχοντα Θα δοθούν κύπελλα. Επίσης θα προσφερθεί και  πακέτο  μικρογεύματος.

Τέλος μετά τις απονομές γύρω στις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής θα ακολουθήσει για όλους τους παρευρισκόμενους Σουβλάκι πάρτι.