Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

"ΠΕΡΊΕΡΓΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ !!!" - Της Ιζαμπέλ Δέδε

Άρχισε το καλοκαίρι ( έτσι λέμε, αλλά ο καιρός φαίνεται να διαφωνήσει μαζί μας ) και άρχισε η τουριστική περίοδος ( η ελπίδα μας για ανάπτυξη )…

Ο δήμος μας διαθέτει αρκετούς πόλους έλξης ( στενά δρομάκια, μουσείο, λιμάνια, παραλίες, ξενοδοχεία, δωμάτια, εστιατόρια, καφετέριες… )
Θα περίμενε κανείς να γίνεται μια μεγάλη προβολή του τόπου για να προσελκύσουμε κόσμο, αλλά προφανώς ή δεν έγινε ή δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα… Θα μου πείτε, νωρίς είναι ακόμα και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν…Δεκτό!!
Αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι η εικόνα που βλέπει ο κόσμος όταν έρχεται στα μέρη μας….
Δεν μιλάω μόνο για το αίσχος στο λιμάνι της Μεθώνης.. Δίκτυα παντού και μυρωδιά να απωθεί τον κάθε επισκέπτη ( εδώ πονάει, μόνο που δεν ξέρω τελικά ποιος πονάει, μια και δεν κουνιέται κάνεις από τους αρμόδιους, εννοώ ! ).
Όχι, μιλάω για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα χωριά μας…
Ας πάρουμε για παράδειγμα τον Μακρύγιαλο ( είναι κοντά από τον τόπο μου διαμονής και αυτήν την στιγμή έχει τουρίστες !! ) Η γενική εικόνα παρουσιάζει ένα εγκαταλειμμένο χωρίο σε κάποια σημεία.. Αλλού φαίνεται περιποιημένος και αλλού όχι !!!
Περίεργα πράγματα γίνονται !!
Μπορεί να μου πει κανείς για ποιο λόγο σε κάποιους δρόμους τα πεζοδρόμια είναι διατηρημένα σε πολύ καλή κατάσταση και αλλού όχι ??
Πώς γίνεται στον ίδιο δρόμο να έγιναν τα πεζοδρόμια κανονικά με τσιμεντένια κάλυψη και σε κάποιο κομμάτι να παραλήφθηκε το τσιμέντο ????
Πως γίνεται σε κάποιους δρόμους να κόβουν όλα τα χόρτα και σε άλλους να παραμένουν έτσι, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι άνθρωποι να μπουν στα σπίτια τους ???
Θα μου πείτε ” Ας τα καθαρίσουν μόνοι τους τα χόρτα μπροστά στην πόρτα τους ” … οκ. Καλή ιδέα..
Να που όμως έχω την εντύπωση πως είναι η δουλειά του Δήμου!!
Ο Δήμος έχει τα κατάλληλα μηχανήματα στο κάτω-κάτω, ο Δήμος προσλαμβάνει προσωπικό καθαριότητας και στον Δήμο πληρώνουμε τα δημοτικά τέλη !!
Αν και, με τόσους πολλούς φόρους που πληρώνουμε, μπερδευτήκαμε λίγο…. Νομίζω πως πληρώνουμε δημοτικά τέλη για τον φωτισμό, την συγκομιδή των σκουπιδιών και τα πεζοδρόμια!!
Αν είναι να αναλαμβάνουμ
ε μόνοι μας την συντήρηση του πεζοδρομίου, τότε… να μας μειώσουν τα δημοτικά τέλη !!
Τρελές ιδέες δίνω στον κόσμο… Ξέρω…
Έχω αυτήν την στιγμή μια εικόνα στο μυαλό μου….. Την δημαρχεία με μια ουρά μέχρι έξω από κατοίκους που ζητάνε μείωση των δημοτικών τελών με υπόσχεση ότι θα είναι υπεύθυνοι για το κομμάτι του πεζοδρομίου μπροστά στο σπίτι τους !!!
Ξέρω… Ξέρω…
Δέδε Ιζαμπέλ
Εδώ, αν και στο υπόλοιπο πεζοδρόμιο υπάρχει τσιμεντένια κάλυψη,  αυτό το σημείο το άφησαν με το χώμα !!! Ποιος ο λόγος?? δεν μπόρεσε να μου απαντήσει κανείς !!!
Εδώ, αν και στο υπόλοιπο πεζοδρόμιο υπάρχει τσιμεντένια κάλυψη, αυτό το σημείο το άφησαν με το χώμα !!! Ποιος ο λόγος?? δεν μπόρεσε να μου απαντήσει κανείς !!!
και εδώ δεν έχει τσιμέντο το πεζοδρόμιο !!
και εδώ δεν έχει τσιμέντο το πεζοδρόμιο!
εδώ η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη
εδώ η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη
Αυτός ο δρόμος είναι τέλειος!!
Αυτός ο δρόμος είναι τέλειος!!


http://isabellededes.wordpress.com