Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 Τραγουδούν αγαπημένες μελωδίες του ελληνικού κινηματογράφου & με ένα μολύβι κι ένα χαρτί στηρίζουν τη γνώση

Τραγούδια και μελωδίες αγαπημένες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου,
θα αναβιώσουν τα Μουσικά Σύνολα του Μουσικού Σχολείου, στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τον Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης, αύριο Δευτέρα 23 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο ανοικτό θέατρο του Δημοτικού Πάρκου.


Η γενική, μαραθώνια πρόβα της μουσικής παράστασης έγινε μέσα σε ένα πολύ όμορφο κλίμα το πρωί του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης παρακολούθησαν τους μαθητές – πρωταγωνιστές της παράστασης να ερμηνεύουν με ενθουσιασμό αποτυπώνοντας το δικό τους στίγμα σε νότες & κινηματογραφικά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών,  που σφράγισαν με τις ερμηνείες τους δημοφιλείς πρωταγωνιστές.

Κέφι, νοσταλγία, ευχάριστη ατμόσφαιρα και ομαδικό πνεύμα με φόντο φωτογραφικό υλικό από αξέχαστες ταινίες συνθέτουν το παζλ μίας προσεγμένης στις λεπτομέρειές της δουλειάς που αναμένεται να απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν αύριο το βράδυ στο θεατράκι του πάρκου.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ όπως είναι γνωστό οι διοργανωτές αφιερώνουν την εκδήλωση στο έργο της εξωτερικής ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος: «Αφήνοντας ένα μολύβι, ένα στυλό ή ένα τετράδιο ή και τα δύο κατά την είσοδό μας στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημοτικού πάρκου δίνουμε τη δυνατότητα σ’ αυτά τα παιδιά, που στερούνται τόσα πολλά, να γευτούν τα πολύτιμα αγαθά της γνώσης» επισημαίνει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρης Κυριακού.