Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

"Καλό Καλοκαίρι…" με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή μας λέει η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
Καλό Καλοκαίρι…!
Άλλο ένα καλοκαίρι έφτασε, οι πρώτοι τουρίστες έκαναν την εμφάνισή τους στην Πιερία, οι δρόμοι της Παραλίας Κατερίνης άρχισαν να γεμίζουν κόσμο, και η Πιερία παραμένει ίδια και
απαράλλακτη… Με τις ίδιες λάθος πρακτικές, τις ίδιες βραχυπρόθεσμες επιχειρηματικές βλέψεις, την ίδια λάθος αντιμετώπιση προς τον τουρίστα, την ίδια έλλειψη σεβασμού για τη ζωή του  ντόπιου κατοίκου, την ίδια παντελή έλλειψη παιδείας και πολιτισμού.
Ο γνωστός παράδρομος, που ενώνει την Περίσταση με την Παραλία, έχει θρηνήσει αρκετά θύματα και δε γίνεται καμία προσπάθεια από το Δήμο να προστατευτούν οι πεζοί και οι ποδηλάτες που τον χρησιμοποιούν. Μια διαδρομή που κάνουν εκατοντάδες πολίτες και τουρίστες καθημερινά και που θα μπορούσε ακόμα να αποτελέσει πόλο έλξης και να τονώσει οικονομικά την περιοχή της Περίστασης και της Καλλιθέας. Ο δρόμος αυτός, αντίθετα, αυτή τη στιγμή είναι επικίνδυνος για όλους, με αποτέλεσμα πολλοί να τον αποφεύγουν.
Εδώ και 4 χρόνια η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας ζητά να διαχωριστεί από τον κύριο δρόμο Περίστασης-Παραλίας και να σχεδιαστεί εκ νέου περιλαμβάνοντας πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο. Από το καλοκαίρι του 2013 είχε αποφασιστεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας να μπει διαχωριστικό κιγκλίδωμα, έργο που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2014 τελικά και που ακόμα δεν παραδόθηκε από τον εργολάβο. Να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο απαγορεύεται η διέλευση ποδηλάτων στον κύριο δρόμο με βάση τη σήμανση που τοποθετήθηκε, ενώ μεγάλο τμήμα του δρόμου παραμένει σκοτεινό αυξάνοντας την επικινδυνότητά του κατά τις νυχτερινές ώρες.
Από τον Ιανουάριο του 2013 έχουμε αιτηθεί συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο Κατερίνης για να συζητήσουμε τα θέματα βιώσιμης κινητικότητας που αφορούν τους ποδηλάτες και τους πεζούς στην Κατερίνη και γύρω από αυτή, καθώς και για την σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αίτημα που όμως παρέμεινε αναπάντητο…
Ελπίζουμε να μην περάσει και αυτό το καλοκαίρι με απραγία και αδιαφορία.
Ζητάμε άμεση παράδοση του έργου στον παράδρομο και λήψη αποφάσεων από το Δήμο σχετικά με τη χρήση του δρόμου αυτού.
Απαιτούμε σεβασμό για τις ζωές μας.
Και καλό καλοκαίρι…!
Ο πρόεδρος της
Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας

Γιάννης Μπαρμπέρης