Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Φωτιά σε δασική έκταση στον Αρμενιστή Χαλκιδικής

Γενικά καλή η εικόνα, μάχη των πυροσβεστών στο βορειοανατολικό τμήμα της φωτιάς που υπήρξε αναζωπύρωση. Δεν απειλείται το κάμπινγκ

Συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα η μάχη κατάσβεσης της φωτιάς που ξέπσασε από τις 6:30 το πρωί σε δασική έκταση με πεύκα, νοτιοδυτικά από το κάμπινγκ του Αρμενιστή στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, η οποία πιθανολογείται ότι ξέσπασε λόγω κεραυνού.
Στην  περιοχή  επιχειρούσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 24 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, με συνολικά περισσότερους από 80 άνδρες και περίπου 50 εθελοντές, ενώ πετούσαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Οι πτήσεις των αεροσκαφών είχαν προσωρινά σταματήσει λόγω των νεφώσεων αλλά άρχισαν εκ νέου μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη Voria.gr η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου, το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ νοτιοδυτικά του κάμπινγκ του Αρμενιστή(πάνω από τον δρόμο), ενώ δεν απειλούνται κατοικίες αλλά ούτε και το κάμπινγκ.
«Η εικόνα είναι καλή. Μόνο σε ένα ΒΑ τμήμα υπάρχει αναζωπύρωση την οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε» είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιπύραρχος Χρύσανθος Αθανασόπουλος.
 
Πάντως, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα ξέσπασε βροχή στην περιοχή, γεγονός που αναμένεται να βοηθήσει στο έργο κατάσβεσης.
Πηγή φωτογραφίας rthess